Čekajući vetar, 21. 6. 2020.

Čekajući vetar, 21. 6. 2020.

Naši dani (Dis)

Ovogodišnji nosioci Zelenog lista na različite načine dali su doprinos borbi za zaštitu životne sredine: akcijama pošumljavanja, ekološkom edukacijom kroz umetnost, zaustavljanjem investitora u uništavanju malobrojnih preostalih zelenih površina, informisanjem javnosti o lošoj strani upotrebe genetički modifikovanih organizama, hrabrim dokumentarnim filmovima o problemima koji opasno narušavaju životnu sredinu, stvaranjem generacija mladih ekologa, pobednika na svetskim takmičenjima iz ove oblasti, zalaganjem za poštovanje zakona, širenjem ekološke svesti i životom u skladu sa ekološkim principima.

U Sremskim Karlovcima uručena su priznanja Zeleni i Crni list, u akciji Tražimo zagađivača i zaštitnike životne sredine, koju sprovode Radio Beograd 2 i Pokret gorana Vojvodine. Bilo je, naravno, i muzike, pa i blage jeze uz pesmu „Naši dani", na reči Vladislava Petkovića Disa - za sto godina nismo uspeli od ružnog da napravimo lepo. Ipak, slušajući dobitnike i znajući zbog čega su nagrađeni - imamo šansu.

Trčanje i kućni ljubimci su pri vrhu liste preporučenih zdravih načina da smanjite stres. Možete i da spojite ove dve ljubavi, lepo se provedete i budete humani prema macama i kucama koje u azilima čekaju svoje ljude.

Posetite sajt Runawaytravels.rs, prijavite se i mesec dana sakupljajte kilometražu. Na akciju vas poziva Tomislav Antonić.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

Foto: Pokret gorana Vojvodine

Čekajući vetar је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 9 do 10 sati.

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

GALERIJA PPNS


ZAŠTITNICI ŽIVOTNE SREDINE 2019ARHIVA PPNS

PROPISI O GMO U EU SE UBLAŽAVAJU ZBOG RAZVOJA VAKCINE ZA VIRUS KORONA (VIDEO)

SRBIJA BEZ GMO, POSLE KOVIDA-19

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 


PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 


PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN


DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari