O ukinutom radiju - Zoran Modli/Dejan Milošević

O ukinutom radiju - Zoran Modli/Dejan Milošević

Bio jednom jedan radio-program. Činili su ga divni ljudi, s obe strane magične kutije.

Četvrtog januara te 2001. godine, Prvi na skali (PNS) je pustio prvi glas, začuo se prvi ton. Začeo se moćan osećaj stvaranja magije i tako je ostalo sve dok je trajao - do 27. decembra naredne godine.

Autentični rokenrol radio-program bio je u etru nepune dve godine, ali je nastavio da živi u srcima tadašnjih slušalaca, a naročito autora. Nakon više od 11 godina od trajnog utišavanja, PNS je delom svog programa ponovo pred javnošću. Ovoga puta ne kroz etar, već u internet okruženju gde pojedini tadašnji urednici i saradnici ponovo zajedno osmišljavaju sadržaje - u drugom formatu.

Ova stranica služiće kao posveta i živo sećanje. Ako se rado sećate programa Prvi na skali i svih ljudi koji su bili PNS, ili ste vi bili PNS, ako ste nešto (na)čuli ili nikad čuli, svejedno - ispratite linkove u nastavku. Unapred se radujemo ako nakon toga i vi nešto pribeležite i pošaljete nam.

Pred vama je nekoliko delova emisija Z.A.I.R. (Zakon akcije i reakcije) Zorana Modlija, posvećenih radio-programu Prvi na skali.

- Ja sam odlučio - idem u Kragujevac! - Zoran Modli. Poslušajte zašto :)- I guest starovi dolaze u Kragujevac!- "Duh trouglaste boce" - Aleksandra Saše Žikića, "Džambolaja" - Žikice Simića, "Zvezde i poneka plovka" - Aleksandre Sandre Toković... ovako izgledaju primeri sjajne zvučne produkcije radija "Prvi na skali" iz Kragujevca".- Ja ne znam kakvi su Kragujevčani bili nekad jer, znate kako, svako hvali neko svoje vreme i nije nikakvo čudo što se na decu često gleda sa zabrinutošću preko mere korisnog... Da li smo možda kulturu ophođenja samo nespretno zamenili pričom o ljudskim pravima... - Igor Zmaj Perković- To je jedan radio koji sam, takođe, mnogo voleo... Na žalost, jednom Radiju je odzvonilo. Više nećemo slušati radio Prvi na skali.- Bogatstvo života i druženja sa istomišnjenicima dokazali su da se čovek veoma brzo nađe u okruženju koje mu pomogne da se oporavi i zaleči rane. Ponekad je najlepše početi iz početka.- Posveta ukinutom radiju.

Čast nam je što je, pored ostalih, i Zoran Modli bio - Prvi na skali.

Poslednja pesma koja je emitovanja na frekvenciji 88,9MHz, nakon koje je usledio muk radio-programa Prvi na skali, bila je:

WE’LL MEET AGAIN

Don’t know where
Don’t know when
But I know
We’ll meet again
Some sunny day

Keep smilin’ thru
Just like you
Always do
’Til the blue skies drive
The dark clouds
Far away

And will you please say hello
to the folks that i know
Tell’em that I won’t be long
And they’ll be happy to know
That when you saw me go
I was singing this song

We’ll meet again
Don’t know where
Don’t know when
But I know
We’ll meet again
Some sunny day

...kao neka vrsta predskazanja šta će se desiti 31. maja 2014. godine... :) 


ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html