Zakon akcije i reakcije 847

Zakon akcije i reakcije 847

zair na fm i vebu

U ovoj emisiji:

Početak pre početka Slobodana Bubnjevića o "Elementima" i jedinjenjima // Dejan Ristanović... Mogu li nas kompjuteri uopšte nečim iznenaditi? // Amazon Prime Video u Srbiji // Dr Zoran Živković u emisiji "Tako stoje stvari" o kreativnom pisanju... Može li svako da postane pisac? // Dr Zoran Živković u emisiji "Tako stoje stvari" o prevodjenju... Koliko je prevodilac važan u plasmanu dela i doživljaju koji ima čitalac? // Dr Zoran Živković u emisiji "Tako stoje stvari" o čitanju... Čitanje kao terapija // Srdjan Djordjević... Isto mislimo, slično govorimo, ali se ne razumemo // Brze vesti... Uprkos baksuznom Galaxy Note 7 - Samsung ipak u dobitku, nove funkcije HTC-ovog novog telefona, Nokia se i zvanično vratila, Alcatelov novi telefon // Jovana Nikolić, Muharem Bazdulj... Imaju li nacije svrhu? // Markusov svet... Kad je On bio, vozovi su stizali na vreme // Norveška započinje proces gašenja FM radijske mreže // Voja Antonić ponovo u Americi.

Foto: U intervjuu "pozajmljenom" iz emisije RTS1 "Tako stoje stvari", urednik i neopevani majstor intervjua Zoran Stanojević razgovara sa dr Zoranom Živkovićem, eruditom, piscem, prevodiocem, svojevremeno izdavačem SF literature, prvim doktorom nauka koji je titulu stekao na temi naučne fantastike, univerzitetskim profesorom i instruktorom kreativnog pisanja. Razgovor koji se pamti i lekcija za sve koji nameravaju da se late pera!

PLEJ LISTA

1. 01 Pocetak pre pocetka Slobodana Bubnjevica o ’Elementima’ i jedinjenjima (3:43)
2. Greg Lake - I Believe in Father Christmas (orchestra and choir) (1975) (3:41)
3. 02 Dejan Ristanovic... Mogu li nas kompjuteri uopste necim iznenaditi (4:19)
4. One Republic - Kids (2016) (3:55)
5. 03 Amazon Prime Video u Srbiji (1:18)
6. 04 Zoran Zivkovic u emisiji ’Tako stoje stvari’ o kreativnom pisanju... Moze li svako da postane pisac (5:09)
7. The Lumineers - Sleep On The Floor (2016) (3:24)
8. 05 Zoran Zivkovic u emisiji ’Tako stoje stvari’ o prevodjenju... Koliko je prevodilac vazan u plasmanu dela i dozivljaju koji ima citalac (6:01)
9. James Arthur - Safe Inside (2016) (3:40)
10. 06 Zoran Zivkovic u emisiji ’Tako stoje stvari’ o citanju... Citanje kao terapija (5:28)
11. Temptations - Little Drummer Boy (3:21)
12. 07 Srdjan Djordjevic... Isto mislimo, slicno govorimo, ali se ne razumemo (2:39)
13. 08 Brze vesti... Uprkos baksuznom Galaxy Note 7 - Samsung ipak u dobitku, nove funkcije HTC-ovog novog telefona, Nokia se i zvanicno vratila, Alcatelov novi telefon (3:00)
14. Bastille - Send Them Off! (2016) (3:20)
15. 09 Jovana Nikolic, Muharem Bazdulj... Imaju li nacije svrhu (5:41)
16. Weeknd - False Alarm (Live On SNL) (2016) (3:20)
17. 10 Markusov svet... Kad je On bio, vozovi su stizali na vreme (5:37)
18. Katy Perry - Rise (2016) (3:17)
19. 11 Norveska zapocinje proces gasenja FM radijske mreze (3:09)
20. Gwen Stefani - Misery (2016) (3:22)
21. 12 Voja Antonic ponovo u Americi (1:59)


Napomena slušaocima "Zakona akcije i reakcije" koji su emisiju pratili na programu Studija B: više ga nema na ovom radiju.

Prvi "free radio" u ovom delu Evrope, Studio B, započeo je emitovanje 1. aprila 1970, započevši i revoluciju u načinu prezentovanja govornog i muzičkog programa na ex-YU prostorima. Institucionalizovao je profesiju radijskog DJ-a, sa Zoranom Modlijem kao stegonošom tog stila. Tačno 44 godine kasnije, pojavio se ponovo na radiju koji ga je proslavio, ovog puta sa emisijom "Zakon akcije i reakcije", na poziv Aleksandra Timofejeva, direktora RTV Studija B. ZAIR je na StB radiju od 13. aprila 2014. godine. Poslednji put je emitovan 12. decembra 2015, kada je skinut s programa odlukom novih vlasnika, nezadovoljnih Modlijevim Fejsbuk protestom zbog razaranja tradicionalnog muzičkog formata radija.

U Beogradu, ZAIR nastavlja da emituje Radio Beograd 202, svake subote od 10:30 pre podne. 

Na multimedijalnom portalu Prvi Prvi Na Skali možete slušati punu, dakle, i muzički neosakaćenu verziju ZAIRA, u originalnom kvalitetu s kojim stiže i na programe radio-stanica koje ga preuzimaju!

Zoran Modli 

MODLI U MEDIJIMA

ZORAN MODLI/ZAIR SAJT, FB STRANA, JUTJUB, GUGL +

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html