Zakon akcije i reakcije 884

Zakon akcije i reakcije 884

PRVI PRVI NA SKALI Zoran Modli ZAIR 2017

U ovoj emisiji: Štreberski početak pre početka. Pirati na udaru EU, Pirate Bay blokiran i u Holandiji, a pitanje glasi - da li piraterija zaista nanosi štetu legalnoj prodaj? Sanja Vatić: Po prvi put uspešno povezan ljudski mozak na internet. Adblock Plus u borbi protiv skrivenih rudara kriptovaluta. Priznanje priznanju koje je dodeljeno novinarki Tamari Skrozzi. Stiže Huawei Maimang 6, to jest Mate 10 lite. Zašto će vaš sledeći šef biti robot? Zahtev za dobijanje radio-frekvencija od sada i onlajn. Boban Obradović o radiju svog života nekad i sad. Aleksandar Simić: Sve što je potrebno znati o putovanju avionom - kakva iskušenja mora pilot da prođe da bi uspeo u aviokompaniji? Nokia 8 sa 6 GB rama u oktobru. Homeopatija ili medicina na stranputici: Dr Miloš Bajčetić o homeopatiji. iPhone 8 odlično prošao na testu izdržljivosti. Jovana Vu: Instagram - društvena mreža ili iscenirana fotografija?

Foto: Evo kako je izgledao drug Gaja: iako u današnjoj emisiji ima mnogo i važnijih i životnijih tema, stavljam naglasak na "početak pre početka" i onaj deo priče koji se odnosi na druga Gaju koji nas je nekada davno vodio na pohode "Po Titovom rodnom kraju". U filmi Gorana Markovića to je imaginarni lik po imenu "drug Raja", u stvarnom životu to je Radomir Gajić-Gaja, legendarni vaspitač, pedagog i upravnik Doma pionira Beograda i Pionirskog grada u Košutnjaku tokom druge polovine prošlog veka.

LISTA PESAMA

1. Phil Lynott - Yellow Pearl 2. Depeche Mode - Going Backwards 3. U2 - You’re The Best Thing About Me 4. Nickelback - After The Rain 5. Imagine Dragons - Whatever It Takes 6. Kasabian - Ill Ray (The King) 7. Killers - Run For Cover 8. Daz Sampson - Teenage life (Eurovision 2006)

* * *

Napomena slušaocima "Zakona akcije i reakcije" koji su emisiju pratili na programu Studija B: više ga nema na ovom radiju.

Prvi "free radio" u ovom delu Evrope, Studio B, započeo je emitovanje 1. aprila 1970, započevši i revoluciju u načinu prezentovanja govornog i muzičkog programa na ex-YU prostorima. Institucionalizovao je profesiju radijskog DJ-a, sa Zoranom Modlijem kao stegonošom tog stila. Tačno 44 godine kasnije, pojavio se ponovo na radiju koji ga je proslavio, ovog puta sa emisijom "Zakon akcije i reakcije", na poziv Aleksandra Timofejeva, direktora RTV Studija B. ZAIR je na StB radiju od 13. aprila 2014. godine. Poslednji put je emitovan 12. decembra 2015, kada je skinut s programa odlukom novih vlasnika, nezadovoljnih Modlijevim Fejsbuk protestom zbog razaranja tradicionalnog muzičkog formata radija.

U Beogradu, ZAIR nastavlja da emituje Radio Beograd 202, svake subote od 10:30 pre podne. 

Na multimedijalnom portalu Prvi Prvi Na Skali možete slušati punu, dakle, i muzički neosakaćenu verziju ZAIRA, u originalnom kvalitetu s kojim stiže i na programe radio-stanica koje ga preuzimaju!

Zoran Modli 

MODLI U MEDIJIMA

ZORAN MODLI/ZAIR SAJT, FB STRANA, JUTJUB, GUGL + 

RADIO KRAGUJEVAC, 18. JANUAR 1970: PRVO JAVLJANJE - 21. FEBRUAR 2017: POSLEDNJE JAVLJANJE

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html