Narodna biblioteka: Hrvatima s ljubavlju - Aleksandra Ninković Tašić, Branislav Stanković

Narodna biblioteka: Hrvatima s ljubavlju - Aleksandra Ninković Tašić, Branislav Stanković

Promocija knjige "Hrvatima s ljubavlju", autora Aleksandre Ninković Tašić i Branislava Stankovića zakazana je u Narodnoj biblioteci "Vuk Karadžić" za četvrtak 16. mart od 19 časova.

Nikola Tesla - Srbin ili Hrvat? Ova knjiga daje konačan odgovor na to, ali i na mnoga druga pitanja i iznosi do sada nikad objavljene dokumente.

Knjiga "Hrvatima s ljubavlju" je najbolje svedočanstvo da su Nikola Tesla, Ruđer Bošković, Ivo Andrić i Dživo Gundulić bili i osećali se kao Srbi. To najbolje vidimo u dokumentima, esejima, pismima i telegramima, u kojima oni jasno ističu tradiciju iz koje su upleli svoju genijalnost i krenuli da osvajaju svet.

Većina dokumenata prvi put se objavljuje među koricama ove knjige i tako vraćamo dug. Nećemo oduzeti srpstvo ovih velikih ljudi. Pisao je Nikola Tesla početkom 20. veka: „Ti prijatelju znaš da sam ja Srbin".

I mi znamo da ste Vi bili, ne samo veliki ljudi, već i veliki Srbi. Knjiga istinom kaže večna vam slava i hvala, objavio je izdavač.

Pored ostalog, knjiga kroz prvo poglavlje "Istorija bolesti" donosi i ilustraciju koju je Nikola Tesla odabrao da 1895. godine otvori njegovu knjigu o srpstvu i Jovanu Jovanoviću Zmaju.

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac Narodna biblioteka Hrvatima s ljubavlju - Aleksandra Ninković Tašić, Branislav Stanković 1

Između ovih korica nalazi se fotografija Josipa Broza Tita kod pape Pija XII od 14. avgusta 1944. godine kojoj prethodi citat:

(...) "Veliki je interes Srba šizmatika da uđu u Katoličku crkvu. Sigurno to čine pod dojmom da vlast podržava katoličanstvo. Ali ne može se poreći niti da ih tjera i sva bijeda šizmatičke crkve... Vjeruje, kada bi poglavnik Pavelić bio 20 godina na čelu vlade, šizmatici bi bili posve likvidirani iz Hrvatske". (14. jun 1041. g).

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac Narodna biblioteka Hrvatima s ljubavlju - Aleksandra Ninković Tašić, Branislav Stanković 2

Čitaoci će se upoznati sa sadržajem naređenja novouspostavljenih komunističkih vlasti da se Bunjevci i Šokci moraju upisivati kao Hrvati - od 16. maja 1945. godine.
PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac Narodna biblioteka Hrvatima s ljubavlju - Aleksandra Ninković Tašić, Branislav Stanković 3
Videće takođe tabelu koja prikazuje austrougarski popis iz 1890. stanovništva u Dubrovniku po jeziku koji su govorili kod kuće.

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac Narodna biblioteka Hrvatima s ljubavlju - Aleksandra Ninković Tašić, Branislav Stanković 4

Sadržaj

  • Istorija bolesti
  • Dživo Gundulić - najveći pesnik srpskog baroka
  • Dr Lazar Tomanović: Gundulićeva tristagodišnjica
  • Ruđer Bošković
  • Nikola Tesla: Ja sam Srbin
  • Ivo Andrić: Njegoš kao tragični junak kosovske misli
  • Simo Matavulj: Pilipenda
  • Hrvatima s ljubavlju
Knjigu je objavila Izdavačka kuća "Vaskrsenje", a u izradu su bili uključeni i Kragujevčani - dizajn korica delo je Promo dizajna, dok je knjigu štampao Grafostil.


ARHIVA PPNS HRVATIMA S LJUBAVLJU ‒ BORBA ZA ISTORIJSKO I KULTURNO NASLEĐE 

Hrvatima s ljubavlju ‒ borba za istorijsko i kulturno nasleđe

AUTORI PPNS ALEKSANDRA NINKOVIĆ TAŠIĆ
OBRAZOVNO-ISTRAŽIVAČKO DRUŠTVO MIHAJLO PUPIN SAJTFB STRANA

PRVI PRVI NA SKALI Aleksandra Ninkovic Tasic

PODRŠKA PPNS ALEKSANDRA NINKOVIĆ-TAŠIĆ: PODRŽITE PORTAL PRVIPRVINASKALI.COM

Aleksandra Ninković-Tašić: Podržite portal Prviprvinaskali.com

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html