Teslina ljubav prema majci

Teslina ljubav prema majci

Knjiga koja će se uskoro pojaviti, ona o čoveku koji potiče od svetlosti i srpstva, čuvaće mnoga blaga. Skoro stotinu godina ovu riznicu nismo otvarali:

"Da je Teslina ljubav prema majci bila neobično velika, pamte dobro i stari Ličani i u tome se u Lici još i danas pripoveda. Koliko je otac u njemu izazivao poštovanje svojom strogošću, toliko ga je mati osvajala svojom dobrotom. Ona ga je vrlo često znala i da zaštiti od očeve strogosti.

- Kad je otišaʼ u svijet - priča mi njihova služavka baba Boja - slao bi joj i para. Neko vrijeme joj se nije javljaʼ, a ona bi vavijek plakala. Onda je smrtno obolila i njemu javila. Mnogo puta bi u bolesti spomenula njegove ime i da ona neće umrijeti dok on ne dođe. Onda je on došaʼ, kažu, najbržim putem. I baš pred njezinu smrt. Banuo je u sobu i udario u plač. Ona više nije bila pri sebi. On je zvao: ’majko, majko’, a onda je ona otvorila oči: ’Nikola, diko moja’ i odmah umrla.”

(Pravda, 4. VIII 1934, str. 5)

SAVET SVAKOM NASTAVNIKU, PROFESORU: UZMITE DEO SEĆANJA TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA


OBRAZOVNO-ISTRAŽIVAČKO DRUŠTVO MIHAJLO PUPIN SAJTFB STRANA 

PRVI PRVI NA SKALI Aleksandra Ninkovic Tasic

BIOGRAFIJA 

 STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari