Debitant

Debitant

Tek stasali političar Gd. Đnj. izuzetno je bio zadovoljan i srećan kada je izabran za poslanika. Ambiciozno ali debitantski neoprezno odmah je krenuo u narod i počeo da obećava ovo i ono. Mora se napomenuti da je pomenuti to činio najiskrenije i sa izvesnom dozom umerenosti verujući da će zaista pomoći građanima u mnogim stvarima koji im život znače.

No, vrlo je brzo zapazio da ga narod hladno prima. Nije da ljudi nisu slušali ono što im je govorio, ali nekako su ga uvek gledali ispod oka, čak i popreko, a bilo je i onih koji su ga vizirali kao smrdljiv sir.

Pokušao je mlađanin Gd. Đnj. da poradi na sebi. Izbacio je sako i kravatu i oblačio se sportski jer je ovo sportska nacija, a sve u cilju da se približi građanima. Takođe je govor prilagodio, da mu reči budu uverljive, razumljive i bliske običnom, najmanjem čoveku ali uspeh je ipak izostao. Građani su ga i dalje prihvatali vrlo rezervisano i sa očitom nevericom. Lica su im bila vazda ista namrgođena i zabrinuta. U očima ni trenutka nade i radosti.

Mora se priznati da je mlađani poslanik bio zbunjen i iznenađen i svoj politički debi je samokritički veoma loše ocenjivao. Kakav je ovo narod, pitao se. Pomišljao je on i na loša iskustva koje je stanovništvo imalo sa predhodnim vlastima, te da je neko od njegovih predhodnika toliko debelo uprskao stvar da je svako uliveno poverenje istoga časa iscurelo iz podmetnute posude.

I sigurno bi neiskusni Gd. Đnj. pao u depresiju što bi ga eventulano, koštalo političke karijere da ga slučaj nije namerio na grupu matorih kolega koji su veselo ćaskali u skupštinskom holu.

- Šta je kolega? Nešto si se snuždio! - upitao je najstariji od njih videvši ga zabrinutog.

- Ma, bruka, kolege! Imam ogroman problem! - otvorio je dušu Gd. Đnj. pred njima. - Naš je narod vrlo nezgodan za timski rad, nepoverljiv je i teško je sa njim ostvariti bilo kakvu saradnju!

- Nije to ništa, mlado momče! Glavu gore! Pred tobom je tek karijera! -savetovao ga je drugi iz te gomile političkih lisaca, bivših komunista, socijalista, pa demokrata, a po potrebi političkog trenutka i vrsnih preletača. –Tek si se vinuo u sedlo i zato ne kudi konja koga nisi jahao!

Raša Papeš
Ilustracija: alexkalina

Prva objava na PPNS: 14. 6. 2014. 


FB STRANA POŠTOVAOCI RAŠE PAPEŠA, TVITER MR SIMAT 


ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html