Padobranac

Padobranac

Čim ustanem, odmah doručkujem pa uzimam padobran i odlazim pravo na trg. Otvaram tu skalameriju, proveram platno kontrolišem gurtne i kanape, i najzad, stavljam čizmu na glavu. Čizma glavu čuva. Potom zabacujem padobran na leđa i zatežem kaiševe.

Ljudi, što tuda prolaze, zastaju. Dešavalo im se da vide padobranca negde visoko na nebu ili možda da filmu, ali ovako prizmenog i neposrednog nisu. I meni je pomalo neobično što sam u masi iznenađenih građana, umesto da lebdim usamljen nebeskim plavetnilom. No, čovek mora da uvažava određene životne okolnosti.

Evo tu i radoznalih klinaca. Starci, što su u svom veku svašta doživeli, samo bace kratak pogled i nestaju u okolnim sokacima. Tu su i žene spuštaju cegere, krste se i došaptavaju.

Onda ja sve upozorim da se odmaknu na bezbedno rastojanje. Padobranstvo je opasan sport pun neočekivanih obrta, a iz daljine se već čuju sirene dežurnih kola. Bez obzira na sve, ja mirno i strpljivo stojim. Apsolutno sam spreman i siguran u sebe. Čekam zemlju da propadne.

Ilustracija: Tomdowson 

Raša Papeš

Prva objava na PPNS: 27. 6. 2014. 


FB STRANA POŠTOVAOCI RAŠE PAPEŠA, TVITER MR SIMAT 


ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html