Problemi integracije

Problemi integracije

Na njihovoj strani je čitav svet, pa je pretežno i prevagnulo. Tako, prema upravo potpisanom sporazumu, mačke i miševi ima u buduće da žive zajedno. U tu svrhu biće im obezbeđeno stanište i već koliko sutra bageri će iskopati nešto tla i baciti ga u vodu. Sve dok ne proviri, dok se ne nakalemi i okopni, mašine neće stati.

Mačke su jedva pristale kada su čule za vodu, jer one su uglavnom etnički čiste i šta će njima to, a miševi su tražili još da nadođe za nekih pedeset posto tla. I tražili su da im podignu skupštinu ali bez kupole jer ona ih podseća na mrsku im mišolovku.

Po tački sporazuma zabrljanog broja, mačke više neće vrebati miševe, već će se družiti i igrati sa njima. Miševi će da dremuckaju na repu gde će se i odvijati događaji od, za njih, vitalnog interesa. Oni najodvažniji moće će slobodno da povedu kolo u čeljustima mačaka.

Vodiće se računa da mačke budu site, a broj miševa biće svakodnevno proveran pre polaska na počinak. Apetiti mačaka biće regulisani posebnim zakonima i svaki njihov eventualni porast biće blagovremeno uočavan. U prvo fazi zbližavanja učestvovaće isključivo surogat miševi, od plastike i lima, a docnije će među njih biti kontrolisano puštani i oni pravi, autentični primerci ove vrste sve dok program ovog prirodnog savezništva konačno ne zaživi u svom punom obliku, kada će veštački miševi biti povučeni. Tako će ostati mačke i goli miševi, dobrovoljno ujedinjeni.

Sada sve mačke, računajući tu i one najekstremnije, zadovoljno predu i glade brkove. Među miševima ima dosta sumnjičavih koji tvrde da će ovaj sporazum vrlo brzo biti okačen mačkama o rep, i da će se one zbog toga ponosno šepuriti. Ipak, nadaju se da bi u februaru stvari mogle da se pokrenu u pozitivnom smeru.

Ilustracija: ba1969 

Prva objava PPNS: 13. 6. 2014.


FB STRANA POŠTOVAOCI RAŠE PAPEŠA, TVITER MR SIMAT 


ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari