Trešnja

Trešnja

Negde kroz kaldrmisane čuburske sokake stiže me glas majke: - Radiša! Ćutim poput ptice skriven sred komšijske trešnje. Ali glas je sve bliži, slutim da će me uskoro pronaći da ću je za koji trenutak videti ispod drveta. Zato je najbolje da joj se javim, mislim.

- Je l’ mogu još pet minuta? - uzvikujem pitanje i pljuckam koštice kroz zube. Kad eto ti nje pod trešnjom, diže glavu da me ugleda i preti mi prstom. - Kakvih pet minuta! Silazi da ručaš pa u školu! - viče. Klizim niz stablo, a trešnje zapale u majicu pucaju i gnječe se. Posle gledam ogromnu krvavu mrlju od soka na stomaku koja se rukom ne može skinuti. – Vidi šta se uradio! - grdi me majka i ćuška po glavi.

Onda neko jako uporno zvoni na vratima. Budim se sav naduven od sna i još mnogo sanjiv. Jedva da sam napipao kvaku i ključ da otključam. Kad eto ti čoveka sa pismom na vratima. Potura mi papir da potpišem. Verovatno da vidi da sam tek sišao sa drveta, možda je zapazio i tu krv na majici, ali ne pita on mene da li sam ranjen. On samo mirno čeka da se ja priberem i parafiram, pa odlazi dovikujući: - Majka otadžbina zove!

Sad ću ja, za pet minuta - mrmljam zatvarajući vrata. Pa odlazim pravo u krevet i palim cigaretu da me san ne prevari, a žao mi je, sada bih ja sigurno bio u vrhu drveta gde su trešnje najlepše i najcrvenije.

Foto: Mei Teng 

FB STRANA POŠTOVAOCI RAŠE PAPEŠA, TVITER MR SIMAT 


ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html