Da li ste za ponovno uvođenje smrtne kazne u Srbiji?

Da li ste za ponovno uvođenje smrtne kazne u Srbiji?

Ustav Srbije (Član 24) reguliše da u našoj zemlji nema smrtne kazne, kao i da je "ljudski život neprikosnoven".

Da li se nepovredivost odnosi na Tijanin život i svih dosadašnjih i budućih žrtava svirepog kasapina, kao što je Dragan Đurić-Đuka, i njemu sličnih zala od ljudi, poput krojača?

Ne, ne odnosi se, to bolno znaju Tijanini roditelji.

Treba li onda da bude - "život za život"? Da predatori bez milosti bar unapred znaju da i njima može da sledi likvidacija ukoliko likvidiraju? Tako je bilo do ukidanja smrtne kazne Ustavom SCG iz 2003. godine.

Ublažavanje kazne, bekstvo, veština advokata, novac..., sve to održava monstruma u životu i daje mu mogućnost da ponovo bude na slobodi. A onda i da se zločinac vrati na mesto zločina, kad-tad. Naročito ovakav, bez pokajanja.

Na internetu postoji sajt nevladinog udruženja građana www.smrtnakazna.rs sa anketnim pitanjem: Da li ste za ponovno uvođenje smrtne kazne u Srbiji? U trenutku ovog pisanja, odnos je: DA 44%, NE 56%.

U manjini jesam, ali moj odgovor je - da. Pravda koja ubija nije pravda. Ali, za razliku od ubica, žrtve ne mogu da se vrate, ostaju gde jesu. Poput Tijane.

Počivaj u miru, dete. 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 1

  • Danilo
    07.08.2014

    Ponoviću i ovde svoj stav koji branim ceo dan na društvenim mrežama. Pogubljenje krivca neće anulirati njegovo delo niti će vratiti žrtvu ili žrtve u život. Jedino što će se postići ovim delom jeste da će se duzeti još jedan život, a to nema pravo da ni jedno ljudsko biće, za takav prekršaj se i sudi ubici. Savest je ono što čoveka razlikuje od zveri, a kakva je savest onoga ko na njoj ima tuđi život.

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html