Nešto dobro iz nastave na daljinu i doba ’K-19’

Nešto dobro iz nastave na daljinu i doba ’K-19’

Nešto dobro iz nastave na daljinu u ovo doba kovida-19, na koje se uglavnom žalimo svih devet meseci, s pravom: ona prava drugarstva naše dece učvrstiće se tako snažno tokom svakodnevnih i svakojakih iskušenja da će biti neraskidiva. Gledam to svakog dana kao roditelj i nemam nikakvu dilemu. Nije potrebno detaljisanje, jasno je svakome ko ima prijatelje iz školskih dana.

U normalnim okolnostima, učionice jesu pravo mesto i za sticanje znanja i za kontakte drugara, pa makar to bilo u ovim našim školama, (do)jučerašnjim još uvek - u tehnološkom smislu, iako smo puni hvale o digitalizaciji. Međutim, veća vrednost od uređaja koji su srž pomenute pojave su - ljudi, a mi imamo posvećene učitelje i nastavnike, iako su jesenas svi istrčali na "nepripremljen teren", a to je već bio letošnji posao "viših instanci".

I u ovim okolnostima koje nisu normalne, naša deca pokazuju da su zmajevi! Prilagodljiva su, puna života. Pustimo ih da se raskrile i snalaze. Ne gušimo ih jadikovkama. Negativne emocije dave, ne namećimo ih deci. Taj bonus-izazov im ne treba.

Sebe ne opterećujmo "našim danima" - to nema veze sa današnjim odrastanjem, sa školskom 2020/2021, sa ekranskim sadržajima. Mi roditelji, baš kao i bake i deke, sva rodbina, smo zajedno tu da deci ublažimo sve nemire, pa i ove "kovidolike".

Nije ovo najgore vreme na ovom podneblju, što može da nam se učini, ovako zatvoreni(ji)ma. Proći će.

Budimo vetar u leđa našim zmajevima. Pamtiće doba kovida-19 i po tome.

Čak i neke stvari beznačajne
Među drugovima lepše su i slađe...

Foto: NBC
D. M.


PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS

DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html