Nešto dobro iz nastave na daljinu i doba ’K-19’

Nešto dobro iz nastave na daljinu i doba ’K-19’

Nešto dobro iz nastave na daljinu u ovo doba kovida-19, na koje se uglavnom žalimo svih devet meseci, s pravom: ona prava drugarstva naše dece učvrstiće se tako snažno tokom svakodnevnih i svakojakih iskušenja da će biti neraskidiva. Gledam to svakog dana kao roditelj i nemam nikakvu dilemu. Nije potrebno detaljisanje, jasno je svakome ko ima prijatelje iz školskih dana.

U normalnim okolnostima, učionice jesu pravo mesto i za sticanje znanja i za kontakte drugara, pa makar to bilo u ovim našim školama, (do)jučerašnjim još uvek - u tehnološkom smislu, iako smo puni hvale o digitalizaciji. Međutim, veća vrednost od uređaja koji su srž pomenute pojave su - ljudi, a mi imamo posvećene učitelje i nastavnike, iako su jesenas svi istrčali na "nepripremljen teren", a to je već bio letošnji posao "viših instanci".

I u ovim okolnostima koje nisu normalne, naša deca pokazuju da su zmajevi! Prilagodljiva su, puna života. Pustimo ih da se raskrile i snalaze. Ne gušimo ih jadikovkama. Negativne emocije dave, ne namećimo ih deci. Taj bonus-izazov im ne treba.

Sebe ne opterećujmo "našim danima" - to nema veze sa današnjim odrastanjem, sa školskom 2020/2021, sa ekranskim sadržajima. Mi roditelji, baš kao i bake i deke, sva rodbina, smo zajedno tu da deci ublažimo sve nemire, pa i ove "kovidolike".

Nije ovo najgore vreme na ovom podneblju, što može da nam se učini, ovako zatvoreni(ji)ma. Proći će.

Budimo vetar u leđa našim zmajevima. Pamtiće doba kovida-19 i po tome.

Čak i neke stvari beznačajne
Među drugovima lepše su i slađe...

Foto: NBC
D. M.


PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS

DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari