Amira 16. marta u Kragujevcu

Amira 16. marta u Kragujevcu

Svetski priznata pevačica sevdalinki Amira Medunjanin, nakon nedavno ispunjenog beogradskog Sava centra, nastavlja promociju novog albuma "Damar" turnejom koja će tokom marta obuhvatiti Novi Sad, Kragujevac, Niš, Zrenjanin...

Datumi Amirine turneje su:

  • 4. marta Kulturni centar Zrenjanin, 
  • 5. marta Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu, 15. marta Dom kulture Čačak, 
  • 16. marta (20:00) Dom sindikata u Kragujevcu (Večernja scena 303 Pozorišta za decu)
  • 26. marta Kulturni centar Pančevo, 
  • 27. marta Narodno pozorište u Užicu, 
  • 30. marta Dom vojske u Nišu i 
  • 31. marta Kulturni centar Smederevo.
Karte su u prodaji od četvrtka 9. februara (cena 1.2000 dinara) u Domu omladine i Pozorištu za decu. Broj mesta je 303.

GALERIJA PPNS AMIRA NA VEČERNJOJ SCENI 303 U KRAGUJEVCU

"Istinska emocija će uvek dotaći ljude ako slušaju pesmu otvorenog srca. Tako prava muzika svugde stiže do svojih ljudi. Ako tada krene i koja suza, to je normalno. Ljudi smo od krvi i mesa, nismo od kamena. Bitno je da verujemo rečima i osećaju koji se kroz pesmu priča. Vidimo se u martu", poručuje Amira.

Na novom albumu "Damar" (2016), koji je na CD u Srbiji objavila promoterska kuća Long plej, Amira je snimila "Kad ja pođoh na Bentbašu", "Šta ćemo ljubav kriti", "Vjetar ružu poljujkuje" i druge sevdalinke i tradicionale sa naših prostora, dajući im novim aranžmanima nove obrise i boje.

Prvi put u karijeri snimila je dve nove, autorske kompozicije - "Pjevat ćemo šta nam srce zna" napisao je sarajevski sevdalija Damir Imamović.Druga je naslovna "Damar" na muziku gitariste Boška Jovića i stihove Marije Karaule Krznarić.

"Damar ima više značenja. Između ostalog to je žila kucavica, bilo, životna energija... Mene ove pesme čine živom. Nije mogla biti bolja reč za sve što radim", objašnjava Amira.

Na predstojećoj turneji po Kanadi i SAD Amira će nastupiti 8. februara u Otavi, 10. i 11. februara u Torontu, 12. februara u Vindzoru i 17. februara u Vašingtonu.

"Amira Medunjanin je najbolji predstavnik sevdaha, melanholične i emotivne narodne muzike Bosne. Sjajna je ne samo zbog svog čistog i bolnog glasa, već i zbog načina na koji drži ravnotežu između poštovanja prema starinskoj izvedbi i eksperimenta" - Robin Denselou, Gardijen

PPNS UŽIVO AMIRA MEDUNJANIN - KRAGUJEVAC, MART 2016 

"Bosanska pevačica je snimila nekoliko sevdah albuma pre ovog, ali od svih "Dama"najviše ispunjava" - Dejvid Honigmen, Fajnenšl tajms.

"Skoro predsedničku auru ima bosanskohercegovačka pevačica i humanitarka na crno-beloj fotografiji koja krasi omot njenog šestog albuma. Teško da je i sadržina (albuma) mogla biti manje samouverena i suptilno moćna" - Hauard Mejls, Songlajns.Foto: Edvin Kalić

AMIRA MEDUNJANIN SAJTFB STRANAJUTJUB

PRVI PRVI NA SKALI Podrzite PPNS - Zoran Modli manji

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html