Ana Popović prvi put u Kragujevcu - na Arsenalu!

Ana Popović prvi put u Kragujevcu - na Arsenalu!

Bluz gitaristkinja Ana Popović nastupiće 23. juna, a australijska muzička senzacija Dab FX 24. juna na "mein stjedžu" Arsenal Festa 07 u Kragujevcu.

"Ana Popović je jedna opaka gitaristkinja", odavno je ustvrdio legendarni Brus Springstin za muzičarku rođenu u Beogradu, koja je danas nastanjena u Los Anđelesu, a delila je bine sa veličinama kakve su B. B. King, Džo Bonamasa i Geri Klark junior. Sada konačno prvi put dolazi u Kragujevac.

Čuvena upravo po moćnim živim nastupima, Popović sa svojim pratećim bendom neumorno krstari po velikim svetskim festivalima, a na Arsenal dolazi u trenutku dok promoviše aktuelni trostruki album "Trilogy" (2016), njeno najambicioznije ostvarenje do sada, fascinantnu kolekciju 23 bluz, džez i fank stvari.

- Ja jednostavno moram da sviram uživo. U tome neizmerno uživam i verovatno ne bih bila ja, ukoliko bi se to zbog bilo čega ikad obustavilo, kaže Popović.

- Volim da mešam sve žanrove, kao džez, rege, hiphop, sambu, dramenbejs, dabstep... šta god da osećam u tom trenutku. To je lepota mog nastupa, poručuje Bendžamin Stanford, koji je pod firmom Dab FX poslednjih godina prodao stotine hiljada primeraka albuma i stigao do preko 150 miliona pregleda na jutjubu.

Stanfordu, koji je počeo kao ulični muzičar a stigao je da prodrma brojne velike festivale širom sveta, potrebno je veoma malo da privuče pažnju publike - samo glas, FX pedala i "lup" mašina. Ali su zato rezultati spektakularni što se može čuti u Dab FX hitovima "Flow", "Love Someone", "No Rest For The Wicked", "Soothe Your Pain"...

Na Arsenal Fest 07 nastupiće i 23. juna Antraks, Bazkoks, Elvis Džekson, 23. juna Tiveri korporejšn, 24. juna Urban&4 i Rambo Amadeus.

U promotivnom periodu komplet ulaznica za sve tri večeri košta 1.800 dinara, dok je pojedinačna ulaznica 1.000 dinara.

Ulaznice se mogu naći na svim prodajnim mestima Eventima, a u Kragujevcu u Domu omladine, TC Radnički (27. matra 19/I sprat) i Domu sindikata.

Arsenal se tradicionalno održava u fantastičnim prostorima na otvorenom u "Kneževom arsenalu", bivšoj fabrici naoružanja iz 19. veka, i u zelenilom bogatoj "Zastavinoj bašti", kao i u obližnjoj rustičnoj “Čaurnici".

Foto: Jack Moutaillier, Mark Goodman, Marco van Rooijen 

ANA POPOVIĆ SAJT, FB STRANA, TVITER, JUTJUB
DUB FX SAJT, FB STRANA, TVITERJUTJUB 

ARSENAL FEST SAJTFB STRANATVITERINSTAGRAM 

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html