Arsenal fest - Kragujevac 2019

Arsenal fest - Kragujevac 2019

Darko Rundek i Ekipa, Atheist Rap, Marko Louis, Samostalni referenti, Dejan Cukić i brojni drugi kompletirali su spisak izvođača koji će nastupiti na main i garden stage-u Arsenal festa u Kragujevcu 19, 20, 21. i 22. juna.

Prve večeri Arsenala 09, pre legendarnog američkog Testamenta i folk metalaca Pero Defformero program na main-u otvaraju death metalci Dead Joker, dok na gardenu 19. juna pored čuvenog Atomskog skloništa basiste Brune Langera dolaze i gitar pop Majdan, "novajlije na beogradskoj sceni" Lem Jem, Urban Instant, rok Vesela mašina i trešeri Alitor.

Druge večeri Arsenala na glavnoj bini su Litl StivenVlatko Stefanovski i Darko Rundek.





Na gardenu su pored ranije najavljenih pank metalaca Ritam nereda i psihodeličnih bluzera M.O.R.T. i beogradski pank Irci Scordisci, "rokenrol iz srca Šumadije" Nikom ništa, "novi bend iz Beograda" Turisti, kantautor Mile Kekin, kao i Dejan Cukić.

- Spori ritam (bend) i ja upravo smo završili snimanje albuma sa 10 novih pesama čije objavljivanje očekujemo u septembru. Nastup na festivalu Arsenal mnogo nam znači, ne samo zbog mojih emotivnih veza sa Kragujevcem, već i zato što obeležava naš povratak na rok scenu više u formi benda. Obećavamo par novih stvari, ali i obilje starih pesama uz koje ćemo se zabavljati zajedno sa publikom, najavljuje Cukić.

Treće veče
, 21. juna, pored zakucavanja sa Eyesburn-om, doktorom Neletom Karajlićem i Hladnim pivom na main-u, Arsenal nudi u gardenu američke stonere Red Fang, Đorđa Miljenovića, Artan Lili i Autopark, kojima su se pridružili ska Samostalni referenti, grandž Stone Sliper i užički hardkor Brat.

Četvrto, završno, udaračko veče 22. juna na main-u proteći će u znaku legendarnih Partibrejkers, pankera Goblina i američkog indi rokera Kurt Vile-a i njegovih The Violators, a na garden su uz repera Vojka V i Vizelj, stigli Dram, duo Buč Kesidi, kao i kultni pankeri Atheist Rap koji će jubilej 30 godina rada obeležiti i nastupom na Arsenalu.

Garden, kao i festival, zatvara soul muzičar Marko Louis, povratnik na Arsenal, koji je i prošle godine ovde sa brojnom publikom dočekao jutro, nakon toga konstatujući na fejsu: "Dočekasmo zajedno jutro u Kragujevcu, nisam znao šta nas očekuje, ali ovaj doživljaj je bio neverovatan".

Program na Gardenu otvaraće svako veče bendovi po izboru www.balkanrock.com, a to su redom Mud Factory, Fluid Underground i Bohemija, dok će tu čast četvrte večeri dobiti izvođač po glasovima čitalaca tog muzičkog portala, u izboru koji traje do 12. maja, kao i pobednik festivala Bunt.

Komplet ulaznica za sva četiri dana košta 2.300 dinara, dok je 1.000 za pojedinačan dan.

PRVI PRVI NA SKALI Arsenal fest - Kragujevac 2019 ceo program

Arsenal je prvi je festival u Srbiji na kome će se pića konzumirati isključivo iz trajnih plastičnih čaša koje se ne bacaju.

Posetioci festivala mogu na nekoliko punktova uz kauciju da dobiju trajnu čašu brendiranu Arsenalovim logom i vizualom. Prilikom izlaska iz festivalskog prostora posetioci mogu poneti sa sobom čašu kao suvenir, ili je vratiti na punkt i dobiti nazad novac. Uvođenjem trajnih čaša Arsenal se priključuje globalnim ekološkim naporima za očuvanjem okoline jer se izbegava korišćenje hiljada jednokratnih plastičnih čaša koje se ne mogu raspasti, zagađivaće prirodu stotinama godina ukoliko nisu pravilno odložene na otpad. Arsenal je ovim potezom podržao incijativu Darka Rundeka da se i u Srbiji na muzičkim događajima koriste trajne plastiče čaše koje se ne bacaju.

Direktor Arsenal festa Zoran Vulović ističe da je uvođenje trajnih plastičnih čaša "šansa za sve nas da uradimo nešto dobro u Srbiji", i nada se da će "mali koraci kao ovaj dovesti do velikih promena".

- Glastenberi, sigurno najveći evropski muzički festival, uveo je korišćenje trajnih plastičnih čaša... Arsenal fest se pridružio toj familiji. Ako ni u čemu drugom, onda u tom delu možemo slobodno reći da smo deo sveta. Zagađenje okoline se tiče svih nas. Svi mi u tome učestvujemo, ne dolaze vanzemaljci da nam bacaju otpad ili zagađuju zemlju. Naše čaše su trajne... Posle svake večeri festivala nećemo ostaviti iza sebe gomilu đubreta i teško razgradivog otpada, kaže Vulović.

Foto: Roma Perović; Mikica Andrejić; Miloš Cvetković; Luka Trajković; Emir Srkalović; John Wolfrik; Live production; Marko Ristić; Jo McCaughey; Jeff Ross; Roberto Pavić; Romana Slačala; James Rexroad; Gene Ambro; Teodora Ćirić 

ARSENAL FEST SAJT, FB STRANA, TVITER, INSTAGRAM, JUTJUB


ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

PRVI PRVI NA SKALI Podrzite PPNS - Zoran Modli manji

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html