Petar Peca Popovića o fenomenu rok festivala

Petar Peca Popovića o fenomenu rok festivala

Ugledni i uticajni rok novinar i publicista Petar Peca Popović održaće predavanje "Fenomen rok festivala, od početka do danas" u sredu 21. juna od 18:30 u Domu omladine Kragujevca. Predavanje će biti održano u okviru Arsenal festa 07, na Svetski dan muzike.

- Povod je 50 godina od prvog rok festivala uopšte, održanog 1967. u Montereju u Kaliforniji. Pričaću o nekim velikim svetskim festivalima na kojima sam bio, a govoriću i o istorijatu festivala. Pomenuću nekih desetak najvećih i zaustaviti se na današnjoj situaciji, na današnjim festivalima, zašto su danas važni i iz kojih razloga, kaže Popović.

Prvi tekst objavio je 1967. godine u nedeljniku "Gong". Bio je glavni urednik najtiražnijih listova u istoriji jugoslovenske rok periodike Džuboks i Rok. Učestvovao u pokretanju časopisa Intervju i Rok, kao i novina Sportski žurnal.

Doprineo pravljenju nekih od najvećih muzičkih događaja u Beogradu. U Zagreb i Skoplje odveo najveće muzičke karavane u XX veku. Uspešni licencni (1986-1988) i neuspešni glavni i odgovorni urednik PGP RTS (1995). Prvi muzički urednik prvog muzičkog radija u SFRJ Radio Beograda 101 (1989). Autor najduže dokumentarne rok serije Televizije Beograd "Rokumenti" (1995)...

Popović je objavio knjigu "Rokopisi" (2008) i sa Mihajlom Pantićem "Biti rokenrol" (2012).

Četvrti je dobitnik nagrade Fondacije Tanja Petrović.


Foto: Ivan Stojanović, portal PPNS

ARSENAL FEST SAJTFB STRANATVITERINSTAGRAM 

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv rudnika litijuma u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html