UMMUS: Koncert sastava Etnotrip (Slovenija)

UMMUS: Koncert sastava Etnotrip (Slovenija)

Kulturno-umetnički klub UMMUS (Višnjićeva 3, pored glavne pošte) priređuje koncert sastava Etnotrip iz Slovenije u sredu 20. jula od 21 čas. Bend nastupa u Kragujevcu u okviru balkanske turneje, a ulaz je slobodan.

Grupa je započela sa radom 2009. godine, a članovi su aktivni i u drugim bendovima u različitim muzičkim žanrovima, što se na zanimljiv način odražava i u njihovoj muzici. Etnotrip sa entuzijazmom traži inspiraciju u narodnoj tradiciji i bogatoj riznici muzike iz Slovenije, Mađarske, Balkana, Engleske i Rusije. Sastav traži i gotovo zaboravljene melodije i sa modernijim aranžmanima pokušava da ih približi publici.

U poslednjih nekoliko godina održali su niz nastupa, kako u zemlji tako i u inostranstvu: Mađarskoj, Hrvatskoj, Nemačkoj, BiH i Srbiji. U 2013. godini izdali su svoj debitantski album pod nazivom "Ethnotrip", a iste godine predstavili su i svoj prvi video za obradu pesme "Jovano Jovanke". U 2016. godini izlazi njihov drugi album pod nazivom "Kdo bo pil iz bistrega studenca?".

Bend čine:

  • Tjaša Šimonka (vokal)
  • Miha Kavaš (violina)
  • Primož Kramberger (klavir)
  • Aleksandar Varga (bas gitara)
  • Tomi Došen (bubanj)ETHNOTRIP SAJTFB STRANA 
UMMUS SAJT, FB STRANA

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari