Vlatko Stefanovski u Kragujevcu 16. februara

Vlatko Stefanovski u Kragujevcu 16. februara

Dom omladine Kragujevac organizuje koncert Vlatka Stefanovskog na Sceni 303 Pozorišta za decu u četvrtak 16. februara od 20 časova i 30 minuta.

Vlatko Stefanovski rođen je 1957. godine u Prilepu (Makedonija) u pozorišnoj porodici. Počeo je da svira gitaru sa 13 godina. U svojim kasnim tinejdžerskim godinama osnovao je grupu Leb i sol koja je postala jedno od najvažnijih imena u muzičkoj sceni bivše Jugoslavije. Bend je objavio 14 albuma i održao turneje širom sveta.

Od sredine devedesetih, Stefanovski je napravio vrlo uspešnu solo karijeru. Snimao je zavidna solo izdanja, kao "Cowboys & Indians", "Sarajevo", "Vlatko Stefanovski trio", "Kula od karti", "Grom iz plavog neba"... Sarađivao je sa Miroslavom Tadićem na albumima "Kruševsku", "Treta majka", "Live in Belgrade" i "Live in Zagreb". Ti albumi stavili su novo svetlo na akustičnu gitaru Vlatka Stefanovskog, njegov rad, na njegova dalja traganja u makedonskoj tradicionalnoj muzici.

U poslednjih nekoliko godina svirao je i snimao po celom svetu sa mnogim vrhunskim umetnicima kao što su Tomi Emanuel, Stohelo Rozenberg, Džiboni, Jan Akerman i Teodosi Spasov, Stefan Milenković, Kudsi Erguner, Bojan Z, Manu Katche, Toni Levin, i mnogi drugi. Njegov nedavni rad takođe uključuje muziku za filmove, pozorište i balet.

Vlatko je nastupao kao solista sa brojnim džez i simfonijskim orkestrima kao: Tonkunstler orkestar iz Beča, Simphonieta orkestar iz Sofije, slovenski orkestar filharmonija - Ljubljana, Studentski Simfonijski orkestar iz Skoplja, FulKul Džez Big Band, Ljubljana, RTV Big Band, hrvatskom HTV BIG bend, RTV Srbija Big Band...

Stefanovski je poznat po svojoj jedinstvenoj gitarskoj tehnici i tonu. Sa svojim Vlatko Stefanovski Triom nastupao je širom sveta. U 2007. godini Stefanovski je postao Počasni doktor u oblasti umetnosti na Univerzitetu "Sv. Kiril i Metodij" u Skoplju. Živi u Skoplju sa svojom porodicom i vlasnik je dobro opremljenog studio projekta pod nazivom ’Esoteria Sound Studio ".

Ulaznice po ceni od 1.200 dinara možete nabaviti u pretprodaji na biletarnici Doma omladine. 

DOM OMLADINE I PORTAL PPNS POKLANJAJU PAR ULAZNICA NAJBRŽEM POSETIOCU KOJI KAO KOMENTAR ISPOD OVE NAJAVE NAVEDE NAJOMILJENIJU PESMU OD ONIH KOJE IZVODI VLATKO STEFANOVSKI :)

ARHIVA PPNS


VLATKO STEFANOVSKI SAJT, FB STRANA 
 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 4

 • Marija
  13.02.2017

  'Čukni vo drvo'

 • Danijela Jakovljević
  13.02.2017

  "Osloboduvanje na Skoplje"

 • Jelena
  13.02.2017

  Gipsy song

 • Lj
  14.02.2017

  Čuvam noć od budnih

Dodaj komentar

Facebook komentari