Виртуозы Самары: Солист Боян Йованович(Сербия)

Виртуозы Самары: Солист Боян Йованович(Сербия)

PREMINUO KRAGUJEVAČKI VIRTUOZ NA HARMONICI

Poznati kragujevački akordeonista, Bojan Jovanović preminuo je juče u 48. godini života.

Rođen je 1971. godine u Kragujevcu gde je završio nižu i srednju muzičku školu „dr Miloje Milojević“, u klasi profesora Radomira Tomića.

Studije harmonike završio je 1995. godine na Ruskoj akademiji „Gnjesinih“ u Moskvi, a 2001. i izvođačku magistraturu.

Nastupao je širom Rusije. Godine 2006. na prestižnom takmičenju u Kijevu osvaja prvo mesto.

Sarađivao je sa eminentnim ruskim umetnicima sa kojima je svirao u Kremlju, na Ruskoj nacionalnoj televiziji, dok u Srbiji publika na Kolarcu još uvek pamti njegov nastup.

Sa Borom Dugićem imao je zapažene nastupe u Sava centru.

Komemoracija povodom smrti Bojana Jovanovića, umetnika na harmonici zakazana je za sutra, u Knjaževsko-srpskom teatru, u 10 časova.

Opelo će se održati u četvrtak 7. februara, u porodičnoj kući u Sinđelićevoj ulici broj 56. Bojan Jovanović biće sahranjen u 13 časova na groblju u Beloševcu.

RTK

Виртуозы Самары 16 февраля Оркестр Самары

  • Концерт в Самарской Филармонии
  • Дирижер Борис Ворон
  • Солист Боян Йованович(Сербия)
  • Главный дирижер Павел Третьяков


ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html