Komemoracija potpukovniku Perišiću u Kragujevcu

Komemoracija potpukovniku Perišiću u Kragujevcu

U Skupštini opštine u Kragujevcu održan je komemorativni skup posvećen potpukovniku Miroslavu Perišiću, tragično nastradalom u nesreći u Tehničko remontnom zavodu.

Komemoraciji su, pored porodice potpukovnika Perišića, rodbine i brojnih prijatelja i kolega, mnogobrojnih pripadnika RV i PVO, posebno 250. raketne brigade za PVD, prisustvovali gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Obraćajući se članovima porodice nastradalog Perišića i prisutnima na komemoraciji, zamenik direktora TRZ potpukovnik Dragan Žunić je istakao hrabrost, principijelnost i požrtvovanost oficira koji je uvek bio u prvim redovima, među ljudima kojima je komandovao od završetka Vojne akademije i stupanja na razne dužnosti u jedinicama Vojske Srbije.

- Ni sekunda se nisi dvoumio da budeš tamo gde je najteže, u trenucima najvećih iskušenja za kolektiv, boreći se rame uz rame sa radnicima i vatrogascima protiv plamene stihije i preteće eksplozije. Posle samo dve godine rada u Tehničko remontnom zavodu stekao si brojne prijatelje i poštovaoce kao oficir, kolega, roditelj i suprug... Obećavamo ti da ćemo roditeljski brinuti o tvom sinu, a supruzi pomoći da u najtežim trenucima savlada bol zbog tvog preranog odlaska, rekao je Žunić.

Opraštajući se od svog doskorašnjeg kolege komandant 310. samohodnog raketnog diviziona potpukovnik Stojan Simijonović je rekao da poziv oficira podrazumeva brojne izazove, među kojima i one najteže.

- I u strašnom ratnom vrtlogu koji je zahvatio našu zemlju 1999. godine bio si na čelu jedinice kojom si komandovao. Bio si neustrašiv, baš kao i kobnog 28. februara, kada si ponovo stao u prvu liniju da zaštitiš imovinu i ljudske živote. Pokazao si da si dostojan svojih predaka i da nosiš najveće ljudske vrednosti. Vrednosti koje su nesumnjivo ostavio u amanet sinu Veljku, rekao je potpukovnik Simijonović. 

PRONAĐENI POSMRTNI OSTACI U TRZK

DAN ŽALOSTI U KRAGUJEVCU - PETAK 3. MART


BIOGRAFIJA

Potpukovnik Perišić od 8. decembra 2014. godine obavljao je dužnost načelnika Odeljenja za operativno-štabne i opšte poslove u Tehničkom remontnom zavodu u Kragujevcu.

Na službi u Vojsci Srbije nalazio se od 1990. godine, kada je i diplomirao na Vojnoj akademiji u Beogradu, na smeru protivvazduhoplovna odbrana. Komandno–štabno usavršavanje završio je 2003. godine.

Tokom vojne karijere obavljao je više dužnosti. Osim pet redovnih unapređenja, potpukovnik Perišić unapređen je vanredno u čin majora 1999. godine.

Potpukovnik Miroslav Perišić rođen je 1967. godine u Foči, Bosna i Hercegovina. Bio je oženjen i otac je jednog sina.

PRVI PRVI NA SKALI Biografija Miroslav Perisic

Izvor: MOD 

* Potpukovnik Miroslav Perišić sahranjen je danas na Varoškom groblju

Izvori: RTS, Blic


TRENUTAK EKSPLOZIJE


 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html