Počeo uviđaj, nastavlja se potraga u Tehničkom remontnom zavodu (VIDEO)

Počeo uviđaj, nastavlja se potraga u Tehničkom remontnom zavodu (VIDEO)

PRONAĐENI POSMRTNI OSTACI U TRZK

DAN ŽALOSTI U KRAGUJEVCU - PETAK 3. MART

Nakon stvaranja uslova za bezbedno vršenje uviđaja na mestu nesreće u Tehničkom remontnom zavodu u Kragujevcu, na lice mesta izašli su nadležni istražni organi, pripadnici Policijske uprave Kragujevac i Vojne policije. U skladu sa Zakonom o krivičnom postupku, istragu o uzrocima i posledicama nesreće vodi zamenik Višeg javnog tužioca u Kragujevcu Jasmina Stojadinović.

Drugog dana posle vanrednog događaja u TRZ Kragujevac, kada je usled eksplozije ubojnih sredstava jedno lice poginulo, tri se vode kao nestala, a 25 povređno, u Kliničkom centru Kragujevac su dali izjave pukovnik Mihailo Zogović iz Uprave za odnose sa javnošću i dr Predrag Sazdanović, direktor Kliničkog centra Kragujevac. Obraćanju medijima su prisustvovali general-major Bojan Zrnić, načelnik Uprave za odbrambene tehnologije i potpukovnik Dušan Kovarbašić, direktor Tehničkog remontnog zavoda Kragujevac.

-Mogu da potvrdim da, na žalost, do sada nismo uspeli da ostvarimo komunikaciju ni u jednom trenutku sa trojicom lica koje vodimo kao nestala, niti imamo bilo kakav materijalni dokaz o njima – istakao je pukovnik Zogović.

On je rekao da su nadležne službe TRZ izvršile procenu prema kojoj je mogućnost naknadnih eksplozija gotovo minimalna što je omogućilo da pripadnici Ministarstva odbrane i Ministarstva unutrašnjih poslova još intenzivnije nastave pretragu terena radi pronalaska nestalih lica.

- Za sada koristimo sva raspoloživa sredstva. Trenutno se pretražuje da li u toj zoni gde se desila eksplozija postoji još zaostalih ubojnih sredstava. Nakon toga, u planu je i raščišćavanje ruševina. Angažujemo sve što je moguće i što imamo od tehničkih i ljudskih potencijala u celoj Srbiji. Tu su dronovi, roboti, specijalna vozila, čak i službeni psi koji treba da vrše pregled ruševina nakon pretrage od eventualno zaostalih ubojnih sredstava – rekao je pukovnik Zogović.

On je istakao da je ministar odbrane Zoran Đorđević formirao komisiju za ispitivanje okolnosti i uzroka nastanka ovog nemilog i nesrećnog događaja. Komisija broji osam članova, a predvodi je brigadni general Mile Jelić. To su stručnjaci za naoružanje, municiju, za zaštitu na radu.

-Takođe, ministar odbrane je naredio i vanredni inspekcijski nadzor TRZ Kragujevac koji treba da sprovede Inspektorat odbrane, dodao je pukovnik Zogović.

Govoreći o zdravstvenom stanju povređenih, dr Predrag Sazdanović rekao je da su i sinoć nastavili sa prijemom povređenih sa prostora gde se desio vanredni događaj i da su sada svi pacijenti stabilno i nisu životno ugroženi.

On je rekao da su, nakon pogoršanja zdravstvenog stanja kod jednog pacijenta, na konzilijumu odlučili da se on danas prebaci na VMA. U Vojnomedicinsku akademiju, na Kliniku za ORL, takođe je danas, zbog kompleksnosti povreda pre svega ušnog aparata, tokom dana prebačeno još sedam pacijenta, vojnih osiguranika.

Direktor Kliničkog centra rekao je da su zbog lakših povreda otpuštena i upućena na kućno lečenje četiri pacijenta, vatrogasca, ali sa naznakom da se u slučaju novih komplikacija jave u Urgentni centar. Od ostalih pacijenta koji su u tom kliničkom centru, dva su sa urgentnog prebačena na kliničko odeljenje i oni su takođe pod intenzivnom opservacijom, kako bi se u slučaju pogoršanja, adekvatno reagovalo. 

Izvor: MOD 

Izvori: RTS, Blic


TRENUTAK EKSPLOZIJE


 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html