Urušeni zid Zelene pijace Centar biće vraćen u prvobitno stanje, saopštio Grad

Urušeni zid Zelene pijace Centar biće vraćen u prvobitno stanje, saopštio Grad

TRENUCI URUŠAVANJA ZIDA ZELENE PIJACE CENTAR (VIDEO, 0:11)

Tokom prepodneva, prilikom radova na rekonstrukciji zgrade tržnice na Zelenoj pijaci, urušio se deo objekta. Izvođač radova i nadzorni organ, reagovali su blagovremeno i evakuisali radnike sa gradilišta, tako da tom prilikom niko nije povređen.

Prema rečima Ace Stankovića, nadzornog organa iz Sekretarijata za investicije u Gradskoj upravi za razvoj, ovo je još jedan dokaz da je rekonstrukcija objekta, iz 1929. godine, bila neophodna zbog načina gradnje iz tog perioda. Temelj i zidovi su od običnih cigli, bez betona. Do urušavanja je došlo danas kada su izvođači radova Eurodomus i Maksim gradnja, pristupili sanaciji tog zida.

Preduzećemo sve mere zaštite objekta radi dalje sanacije i vratićemo sve u prvobitno stanje, poručio je Siniša Kuzmanović predstavnik izvođača radova iz Maksim gradnje doo Beograd.

Da se ovakve stvari događaju, potvrdio je Marko Grković direktor Zavoda za zaštitu spomenika kulture, koji učestvuje u realizaciji ovog projekta od samog početka. Zgrada je deo kulturno istorijske celine starog gradskog jezgra. S obzirom na to da je objekat pod zaštitom države, Zavod je dao uslove i saglasnost na projekat. Građanima ovo možda deluje strašno, rekao je Grković i dodao da će sve biti vraćeno u prvobitno stanje, uz saglasnost Zavoda za zaštitu spomenika kulture, Gradske uprave i izvođača radova.

Inače, rekontrukcijom koja je započeta krajem aprila, objekat će zadržati svoj prvobitni izgled, ali će imati i nove sadržaje koji će odgovarati samom objektu. Pored rekonstrukcije matične zgrade i uređenja platoa, biće izgrađena podzemna garaža sa 53 parking mesta i nadstrešnice sa izdvojenim mlečnim paviljonima. Vrednost radova, koje sredstvima iz dugoročnog investicionog kredita finansira JKP Šumadija, je 293 miliona dinara.

Izvor: Grad Kragujevac, 6. 7. 2020.


Zelena pijaca Centar

Image

Zelena pijaca Centar zauzima najreprezentativniji prostor u sklopu Miloševog venca, odnosno starog gradskog jezgra i predstavlja vredno arhitektonsko nasleđe zbog čega je proglašena kulturnim dobrom grada Kragujevca.

O njenom očuvanju i zaštiti brine Zavod za zaštitu spomenika kulture Kragujevac. Površine je 1442m², kapaciteta 372 tezge i preko 30 lokala. U sastavu se nalazi i mlečni paviljon koji raspolaže sa 24 rashladne vitrine.

JKP Šumadija


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020


STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI

PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ https://www.ijfk.info/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html