Šumarice (Kragujevac), 14. jun 2020: Bacanje smeća u šumu

Šumarice (Kragujevac), 14. jun 2020: Bacanje smeća u šumu

Portalu PRVI PRVI NA SKALI snimak je ustupio Marko Pavlović, sportski direktor Kluba ekstremnih sportova u Kragujevcu. Zahvaljujemo.


Bračni par uhvaćen kako baca đubre u šumu nadomak Kragujevca

Stariji bračni par iz Kragujevca, snimljen je kako u neposrednoj blizini jezera u Šumaricama iz automobila izbacuje smeće u prirodu. Na snimku se vidi stariji muškarac koji iz gepeka vadi vreće pune smeća i istresa ga po šumi. Zapanjuje rutina kojom to radi ne obazirući se na mladića koji ih je snimao. Na snimku se čuje razgovor. Mladić upozorava i moli ga da ne baca smeće, ali nesavesni čovek, iako uhvaćen na delu, ne reaguje na molbe i nastavlja da vadi vreće iz gepeka i prosipa ih po šumi.

"Jel imate decu, jel imate unuke? Nije vam to dobro! Nemojte da bacate", vapi mladić sa snimka, ali na njegove uporne molbe čovek ne reaguje, a uz sve to ima podršku supruge koja mladiću odgovara rečima: "Pusti ga, vidiš da je nervozan".

Snimak je napravio mladi volonter Nemanja Stanković, dok je u nedelju 14. juna, markirao biciklističke staze oko jezera u Šumaricama, za državnu Kros triatlon trku koja je tog dana organizovana. Bio je dovoljno priseban da uključi kameru i zabeleži ovaj neskvakidašnji i sraman prizor nemara prema prirodi.

Na snimku se vidi da na tom mestu već postoji deponija u nastajanju, što navodi na sumnju da bračni par sa belim jugom, nije jedini koji na tom mestu odlaže svoje smeće.

"Bolje na sred ulice da ostavite smeće, tamo će ga neko pokupiti, ovde niko neće doći da ga pokupi", nastavlja mladić sa molbama, ali bez uspeha i rezultata.

Snimak prosleđen Komunalnoj policiji

Snimak koji je napravio volonter Nemanja, na društvenim mrežama objavio je Marko Pavlović, sportski direktor Kluba ekstremnih sportova u Kragujevcu, u čijoj organizaciji je i bila održana Kros triatlon trka.
Pavlović za portal Nova.rs objašnjava da je bio šokiran snimkom i da su ga ispred organizacionog odbora odmah prosledili Komunalnoj policiji, ali da još uvek nisu dobili odgovor.

"Nemam komentar na ovo što smo videli. Šokiran sam", kaže Pavlović dodajući da ga je zapanjilo ponašanje čoveka koji bez stida nastavlja započeto, iako zna da ga snima kamera.

"Bio sam uveren da ljudi ovakve stvari rade u tajnosti. Ovo je neverovatna količina drskosti", revoltirano kaže Pavlović.

On očekuje da će nadležne institucije odreagovati i da će identifikovati ove nesavesne ljude koji su usred bela dana, izbacivali smeće i to bez ikakvog skrivanja od kamere.

Divlje deponije koje svakodnevno niču po šumama i prirodi, ostaju sa neimenovanim i nepoznatim počiniocima, ali ovaj snimak može da otkrije bar jednog.

Veliko bravo za volontera Nemanju!

Aleksandra Petrović
Izvor: Nova.rs, 15. 6. 2020.  


PRILOG PPNS

GRAD KRAGUJEVAC: ODLUKE O KOMUNALNOM REDU I ODRŽAVANJU ČISTOĆE

ARHIVA PPNS

LEPENICA OBOJENA U CRVENO TOKOM POLICIJSKOG ČASA (FOTO, VIDEO)Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano

APELI

KG VODIČ

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv rudnika litijuma u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html