Most

Most

Udruženje PRVI PRVI NA SKALI je u odeljku Dren na svom portalu pokrenulo novi sadržaj - Fitnes saveti, uz već postojeće Savete fizioterapeuta i Savete nutricionista.

Autor je Narcisa Beganović, fitnes trener sa međunarodnom IFBB licencom. Po struci je diplomirani ekonomista, a profesionalnu prekretnicu napravila je sa 30 godina (detaljnije OVDE).

Članci će sadržati opise vežbi koje preporučuje Narcisa, objašnjenja kako se vežbe izvodezašto su korisne.

Na kraju će uvek biti kontakti preko društvenih mreža, posetioci mogu da ih iskoriste za sva pitanja o fitnesu koja ih zanimaju. Narcisa će rado da odgovori, a spremna je i da napravi individualne programe vežbanja za sve kojima su potrebni.

PRVA VEŽBA: ISKORAK - DETALJNO OVDE

DRUGA VEŽBA: 
MOST

Opis

Ova vežba je jako kompleksna, ali i ujedno jako korisna. Njenim izvođenjem mogu da ojačaju: donji deo leđa, glutalni mišići i bedra. Vežba "most" se može izvesti na jako puno načina i to sa ili bez rekvizita.

Izvođenje

Kako pravilno izvesti ovu vežbu i njene varijacije?

Potrebno je da legnete na leđa, rukama položenim pored tela (dlanovi su okrenuti ka dole), nogama savijenim u kolenima. Zatim udahnite i istovremeno podignite zadnjicu sa podloge (stopala su sve vreme na podu). Zadržite se u tom položaju nekoliko sekundi (kasnije kada savladate vežbu i osetite progres zadržite se u tom položaju i duze). Nakon toga, spustite karlicu, ali tako da ne dodirujete zadnjicom podlogu. Izdahnite i ponovite pokret.

Ima jako puno varijacija ove vežbe:

  • podržani most,
  • most sa jednom nogom,
  • most na prstima,
  • most sa korakom itd.

Ako želite da pojačate intenzitet ove vežbe, možete da koristite pilates loptu ili klupicu.

Most

Napomena

Ne morate odmah sve navedene varijacije da izvedete u istom danu. Pre svega, naučite da pravilno izvedite osnovnu vrstu ove vežbe, a onda vremenom probajte i njene varijacije, ali tako da budete sigurni da neće da izazove bol kod sebe.

Prednosti ove vežbe

Ovu vežbu možete da izvedete i u krevetu ujutru kada se probudite. To će vam biti odličan početak dana jer ćete tako da probudite svoje telo i um (lično, radim za jutarnje istezanje tela u jogi).

Vežba most ima i svoja terapeutska dejstva, a i istovremeno se smatra osnovnom vežbom za rehabilitaciju onima koji imaju bilo kakav problem u kičmi i kolenima.

Takođe, njom će se aktivirati butni mišić a i ligamenti u kolenima, pa otuda i moja preporuka da svakodnevno razgibavate ovaj deo tela. Vežbom ćete ojačati celo telo i mišiće stomaka.

Najbitnije je da je pravilno uradite, onda možete videti mnoge koristi od ove vežbe.

PRVI PRVI NA SKALI Fitnes saveti Narcisa Beganović

Naredne nedelje - vežba "istezanje"...

Za PRVI PRVI NA SKALI

Narcisa Beganović, fitnes trener sa međunardom IFBB licencom

INSTAGRAM
FB PROFIL


IZ ARHIVE PPNS

NARCISIN PUT USPEHA - IZ KRAGUJEVCA U EMIRATE

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020


STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI

PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html