Podignuta optužnica za slučaj Jovanjica

Podignuta optužnica za slučaj Jovanjica

Tužilaštvo za organizovani kriminal je podiglo optužnicu protiv Predraga Koluvije, većinskog vlasnika Kompanije Jovanjica i još devet osoba iz te kompanije zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet droge, potvrđeno je Insajderu u TOK.

Optužnica je, kako nam je rečeno, prosleđena Posebnom odeljenju Višeg suda u Beogradu na potvrđivanje.

Policija je, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, ušla na poljoprivredno dobro "Jovanjica" u blizini Stare Pazove i tamo pronašla ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima.

Zaplenjeno je 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.581 stabljika ove opojne droge u sirovom stanju, težine skoro četiri tone.

Kako je Insajder ranije pisao, Tužilaštvo sumnjiči Koluviju i ostale da su od januara do novembra 2019. u staklenicima firme Jovanjica uzgajali opojnu drogu kanabis.

Kompanija „Jovanjica” iz Stare Pazove u javnosti je poznata kao jedan od najvećih proizvođača organske hrane u Srbiji, a prema dokumentaciji do koje je došao Insajder, od aprila prošle godine dozvoljeno joj je da u svojim staklenicima proizvodi industrijsku konoplju. Umesto industrijske konoplje na imanju ovog preduzeća uzgajan je kanabis.

Analiza Insajdera je pokazala i da je kompanija Jovanjica dobila najmanje tri kredita od državne Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza u ukupnom iznosu od 3,9 miliona evra.

Jovanjica marihuana

Foto: sajt Radio-televizije Vojvodina

Okolnosti koje su pratile otkrivanje činjenice da se u okolini Stare Pazove nalazi plantaža marihuane bile su u najmanju ruku neobične.

MUP se o ovoj akciji oglasio tek sedam dana nakon pronalaska marihuane, pa su predstavnici opozicije iznosili optužbe da vlasnika firme Jovanjica kao i samu kompaniju Jovanjica, štite predstavnici vlasti koji su to u više navrata demantovali.

Izvor: Insajder, 8. 5. 2020.


ARHIVA PPNS

DRŽAVA DOZVOLILA INDUSTRIJSKU KONOPLJU, A PRONAĐEN KANABIS U PD JOVANJICA, 21. 11. 2019.

MUP U JOVANJICI PRONAŠAO 650 KILOGRAMA OSUŠENE MARIHUANE, ČETIRI TONE SIROVIH STABLJIKA, ILEGALNU LABORATORIJU, PIŠTOLJ I REVOLVER (VIDEO), 26. 11. 2019.PSIHOAKTIVNA SUPSTANCA: MARIHUANA (TRAVA, VUTRA, GANDŽA, GRAS, MERI DŽEJN, DOMAĆICA, ŠIPTARKA, GUNJA, VUTRAGENJA, ŠIT, POT, DŽIDŽA...)Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari