Bez GMO standard usvojen u BiH

Bez GMO standard usvojen u BiHBosna i Hercegovina je prva zemlja u regionu koja je usvojila nacionalne "Bez GMO" smernice na osnovu "Bez GMO standarda za Dunavski region".

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, BiH je u aprilu 2019. postala prva zemlja u regionu koja je sertifikovala i označila proizvode sa regionalnom oznakom kvaliteta ’proizvedeno BEZ GMO’.

BiH je, dodaje se, time potvrdila da prati evropske trendove bez GMO proizvodnje, kao i sertifikacije i označavanja hrane, podržavajući na taj način domaće poljoprivredne proizvođače i prehrambenu industriju, ali i istovremeno poštuje prava izbora potrošača.

Oznaka kvaliteta "proizvedeno BEZ GMO" garantuje da je ceo proces proizvodnje kontrolisan i sertifikovan po "Bez GMO standardu za Dunavski region", što je jedinstvena oznaka za ceo region i rezultat višegodišnje saradnje "Dunav soja udruženja", 14 evropskih ministarstva poljoprivrede i Agencije za sigurnost hrane Bosne Hercegovine.

Prvi uspešni primeri "Bez GMO" sertifikacije i označavanja u BiH ostvareni su u saradnji sa kompanijama Bingo (jaja istoimene robne marke) i Bimal (biljno ulje), navodi se u saopštenju.

Izvor: Tanjug

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 


GALERIJA PPNS: SRBIJA BEZ GMO - KRAGUJEVAC 2019

 

GALERIJA PPNS: SRBIJA BEZ GMO - KRAGUJEVAC 2019 II


GALERIJA PPNS: SRBIJA BEZ GMO - BEOGRAD 2019

 

GALERIJA PPNS: SRPSKI ANSAMBL SMILJE

 

GALERIJA PPNS: MARŠ PROTIV BAJERA - HAMBURG 2019

 

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)


ARHIVA
PPNS

  • AGROPARLAMENT - PORED OSTALOG O GMO
  • NIJE DOKAZANO DA JE GM HRANA ZDRAVSTVENO BEZBEDNA
  • RADIO BEOGRAD 1 - NOVINARENJE: O GMO

Detaljnije

 

PPNS/O GMO/EVROPA

 

PPNS/O GMO/SVET

 

PPNS/O GMO VIDEO

 

PPNS/O GMO/DOKUMENTI

 
PREPORUKA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

PRVI PRVI NA SKALI Podrzite PPNS - Zoran Modli manji

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari