Muzej 21. oktobar: Bdenje 2016

Muzej 21. oktobar: Bdenje 2016

Tradicionalna manifestacija "Bdenje" počinje u Muzeju "21. oktobar" u četvrtak 20. oktobra u 19 časova.

Na početku je predviđeno otvaranje izložbe crteža, akvarela i plakata jednog od naših najpoznatijih grafičkih dizajnera Božidara Boleta Miloradovića. Plakati su vezani za najavu različitih kulturnih dešavanja ustanove Spomen-park "Kragujevački oktobar", a crteži i akvareli su posvećeni streljanim učenicima i objedinjeni u ciklus "Pomenik".

Sledi promocija poeme "Glasovi neba pod zemljom" Aleksandra B. Lakovića, koja će sutradan, 21. oktobra, biti izvedena na manifestaciji "Veliki školski čas". O delu govore autor, Aleksandra B. Laković i Zoran Petrović, urednik izdavačke delatnosti Spomen-parka.

Na kraju, održaće se koncert "Kragujevačkog pevačkog društva" pod dirigentskom palicom Đorđa Catića, koji će izvesti pet kompozicija duhovne muzike. 

"Bdenje" je sastavni deo programa Oktobarskih svečanosti u Kragujevcu koji ove godine, pored ostalog, uključuje i izložbu "Kragujevac - Sećanje" u organizaciji Zavoda za zaštitu spomenika. Reč je o izložbi slika spomen-obeležja stradalima u Drugom svetskom ratu koja je otvorena 19. oktobra u Domu omladine i traje do 24. oktobra. Izložba kraljevačkog Narodnog muzeja "Kultura sećanja: Ko ne pamti, iznova proživljava" biće otvorena u Konaku kneza Mihaila u četvrtak 20. oktobra u 18 časova.

SPOMEN PARK SAJTFB STRANA 
 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html