Predstavljanje romana ’’Sa Cetine Nikola’’

Predstavljanje romana ’’Sa Cetine Nikola’’

Roman "Sa Cetine Nikola" Aleksandra Vasiljevića biće predstavljen u Narodnoj biblioteci u sredu 14. decembra od 18 časova.

Na predstavljanju će govoriti prof. Radenko Bjelanović i Katarina Milićević, a moderator je Jasmina Miljojković.

- Simbolikom runolista, retke biljke koja raste u tom kraju, roman "Sa Cetine Nikola" nam o glavnom junaku govori kao o tom milom cvetku, vezujući nežnost i čvrstinu, otpor jakim vetrovima i usamljenost pojedinca o kojem će zvanična istorija ćutati, ali književnost ne sme. U tome i jeste najveća hrabrost Vasiljevića, da za svoj prvi roman izabere temu koja mu je lično bliska, i prema kojoj gaji osećaj dužnosti, a da ni u jednom trenutku ne zaluta niz rukavce moćne reke svog urođenog talenta za meru, jasnoću i pravdu, napisala je Milićević o knjizi.

Vasiljević je rođen u Kragujevcu (1972). Deset godina je radio kao novinar u gradskim redakcijama. Danas kao inženjer informatike radi u banci. Živi u Kragujevcu.

Roman "Sa Cetine Nikola" je njegovo prvo objavljeno delo.

Organizator ove književne večeri je Udruženje građana Krajine "Zora".

O KNJIZI I AUTORI - DETALJNIJE 

nbvk 150g


AKTUELNO

NARODNA BIBLIOTEKA I PORTAL PPNS

NASLOVI IZ BIBLIOTEKE

NARODNA BIBLIOTEKA SAJTFB STRANA 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html