KKK Radnički još dva puta u Jezeru u 2016.

KKK Radnički još dva puta u Jezeru u 2016.

Pretposlednju utakmicu u 2016. godini na domaćem terenu KKK Radnički igra protiv Mileševca iz Prijepolja, a zakazana je u hali Jezero za subotu 3. decembar od 19 časova i 30 minuta.

Mileševac važi za neugodnog gosta, a rezultati to najbolje ilustruju. Tim iz Prijepolja je pobedio kod kuće dva rivala - Klik 77:75 i Prvu petoletku 86:62, a pobedu više je ostvario u gostima: Šabac 75:73, Ub 91:65, Crnokosu 88:75. Imali su seriju od četiri pobede do poraza od Novog Pazara u prošlom kolu, što ih svakako čini rivalom koji se ne dočekuje opušteno.

Kragujevačka publika videće ih prvi put u Jezeru protiv KKK Radnički, ali ekipa koju kao kapiten predvodi Marko Šamanović ima svoja saznanja. MVP Kragujevčana u prošlom kolu iznosi - kakvu igru igraju gosti i ocenjuje njihove partije za skor 5:4.

Šamanović: Taj pozitivan skor od 5:4, činjenica da su pobedili Klik iz Arilja, koji nas je porazio u Jezeru, da su sa Novim Pazarom igrali egal utakmicu do samog kraja..., čini ih više nego ozbiljnom ekipom koju moramo da respektujemo. Partije im se svode na tandem dva centra koji su ozbiljni igrači i dosta su dobro uigrani, videće to naša publika. Izanalizirali smo detaljno njihovu igru, imamo spremna rešenja.

Sa druge strane, KKK Radnički ima učinak 7-2 čime se primakao samom vrhu tabele, sada je to svega jedna pobeda zaostatka za liderom Lige. Za sobom ima tri pobede u nizu: Zekas 76:73, Železničar 84:60 i Šabac 89:69, a što je još bitnije - konsolidovane redove.

U čemu se ogledaju pomaci u igri KKK Radnički, posebno od šestog kola, i s kakvim pristupom se ulazi u naredni meč, tumači adut domaćina koji je u pobedu nad Šapčanima prošlog vikenda ugradio 28 poena.

Šamanović: Mi se konačno uigavamo kako smo naumili pre početka takmičenja. Znamo koliko smo imali problema sa povredama i odsustvom nama bitnih igrača. Ali, već se sklapaju kockice, igramo mnogo bolju odbranu, daleko smo organizovaniji u napadu. Po rezultatima se to vidi, ali verujem da su naši dometi na mnogo većem nivo. To ćemo u narednim mečevima tek da pokažemo.

Utakmica 10. kola pretposlednja je u Jezeru u 2016. Crnokosa dolazi 17. decembra, pa Zlatar tek 28. januara - što je razlog više da ljubitelji košarke isprate ovo kolo. Iz kapitenskog ugla, Šamanović šalje poruku - zašto da Kragujevčani budu u hali u subotu uveče.

Šamanović: Pozvao bih sve navijače KKK Radnički da dođu i da nas podrže u ostvarivanju našeg zajedničkog cilja. Primetno je da se uvećava broj posetilaca, što nekako prati i naše bolje rezultate. Obradovalo bi nas da iz kola u kolo imamo sve jaču podršku sa tribina, a zauzvrat pružaćemo mamsimum na terenu, sve u cilju da kragujevačku košarku vratimo na pravo mesto. 

Foto/Plakat: KKK Radnički/Zoran Đorđević
Dejan Milošević
 

APEL: STEFAN POBEDIO SMRT, SAD MU JE NUŽNA POMOĆ ZA OPERACIJU OČIJU! 

KKK RADNIČKI FB STRANATVITERJUTJUB 

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari