Kragujevčanka među Srpkinjama koje dominiraju u Ligi šampiona

Kragujevčanka među Srpkinjama koje dominiraju u Ligi šampiona

PPNS - KG VODIČ: KALENDAR DOGAĐAJA U KRAGUJEVCUSanja Kaličanin, odbojkašica mađarskog Vašaša u ovoj sezoni, jedina je Kragujevčanka među 20 igračica iz Srbije koje su aduti klubova u Ligi šampiona. U tekućoj sezoni elitnog takmičenja na kontinentu, važi za najboljeg blokera - iz sedam mečeva (22 seta) ima 18 blokada.

Sanja je i prethodne dve sezone provela u Mađarskoj. Branila je boje Fatuma (2017-2019) sa kojim je osvojila nacionalni Kup u svojoj  debitantskoj sezoni na internacionalnoj sceni, a uspeh je ponovljen i naredne godine.

Резултат слика за Sanja Kalicanin

Do odlaska u Mađarsku, bila je član Jedinstva iz Stare Pazove (2016/2017), pre toga OK Tent iz Obrenovca (2014-2016). Karijeru je započela u Kragujevcu - sa 17 godina je igrala za OK Radnički (2009/2010), a nastupala je i za ŽOK Smeč 5 (2012-2014).

U Srbiji je osvojila medalje sa Super Kupa i Kupa Srbije.

Prethodna odbojkašica iz Kragujevca koja je bila učesnik najprestižnije lige nastupala je u prošlom veku.Kako konstatuju Novosti, Srbija nema klubove u evropskim takmičenjima, ali zato naše igračice dominiraju Ligom šampiona. Čak 20 devojaka je uzdanica 11 klubova, a oni najmoćniji kao što su turski ili italijanski nezamislivi su bez svetskih i evropskih prvakinja.

U prvom kolu grupe A najatraktivnijeg klupskog takmičenja uviđen je srpski derbi između Ezačibašija, koji predvodi Tijana Bošković i Fenerbrahčea, čije su uzdanice selektor Zoran Terzić i Brankica Mihajlović.

Ni treći velikan iz Istanbula, Vakifbank ne može bez Srpkinja, ove godine Mileni Rašić pridružila se kapiten Maja Ognjenović.

Aktuelni prvak Evrope, italijanska Novara uzda se u Stefanu Veljković i Jovanu Brakočević Kacijan. Zvezde Skandićija su Jovana Stevanović i Bojana Milenković. Za LKS Lođ igra Katarina Lazović, za Vašaš Sanja Kaličanin, a za Nant Tatjana Burmazović.

Rumunska Alba Blaž je pravi srpski klub, jer nekadašnji selektor Jugoslavije Darko Zakoč računa čak na šest naših odbojkašica: Silviju Popović, Bianku Bušu, Maju Aleksić, Nađu Ninković, Aleksandru Ćirović, Sanju Gomans Bursać.

Foto: Vasas volleyball
Izvor: Novosti; PPNS
STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari