Miks Milutin Stefanović-Andrea Arsović odbranio titulu prvaka Evrope!

Miks Milutin Stefanović-Andrea Arsović odbranio titulu prvaka Evrope!

kkk-slo pnm

Fantastičan uspeh srpskog streljaštva na Šampionatu Evrope u Đeru vazdušnim oružjem: osvojeno je ukupno sedam medalja, četiri zlatne, jedna srebrna i dve bronzane i po tome je ovo najuspešniji šampionat u istoriji.

Poslednjeg dana šlag na tortu stavili su strelci u miksevima osvajanjem oba zlata: pištoljem Zorana Arunović i Damir Mikec, puškom Andrea Arsović i Milutin Stefanović. Prdružili su se sa najsjajnijim odličjima Andrei Arsović (seniorke vazdušna puška) i ženskoj juniorskoj reprezentaciji puškom (Babić, Kolarević, Vukašinović). Srebro je osvojila ženska seniorska reprezentacija pištoljem (Arunović, Zarić, Velikovič, a bronze Zorana Arunović (seniorke, pištolj) i muška reprezentacija pištoljem (Grgić, Mikec, Petrov).

U Arnhemu 1990. osvojeno su šest medalja (1-4-1). Četiri zlata osvojena su jedino u Merakeru 2010. a tri zlata u Budimpešti 1991.

Najuspešniji strelac šampionata je Andrea Arsović sa dva zlata, a po broju trofeja Zorana Arunović sa zlatom, srebrom i bronzom. Damir Mikec ima zlato i bronzu!

Puškom, miks tim Srbije Andrea Arsović-Milutin Stefanović, koji je lane u Arnhemu na prvom takmičenju mikseva u istoriji evropskih šampionata, takođe bili prvi, je ušao među osam polufinalista kao prvi u konkurenciji čak 26 parova! Žrebom se našao u polufinalnoj grupi sa Nemačkom, Mađarskom i Ukrajinom i osvoji prvo mesto u dramatičnoj borbi sa mnogo preokreta, bukvalno u foto finišu: u poslednja dva metka pogodli su 10,3 i 9,6, nemački miks 9,6 i 9,3 kruga i Srbija je otišla u meč za zlato sa krugom prednosti gde ih je sačekala Rusija (Darja Vdovina i Oleg Maslenikov). Nemci Izabela Štarub i Julijus Justus otišli na megdan Hrvatima (Snježana Pejčić i Petar Groša) u borbi za bronzu.

U meču za zlato, Rusija je povela sa 2:0, Arsovićeva i Stefanović su izjednačili na 2:2, Rusi su poveli sa 3:2, pa je usledilo novo izjednačenje: 3:3. Srbija je povela sa 4:3 sa dva sjajna hica i ukupno 20,7 krugova (Rusija 19,4), ali je ponovo rezultat izjednačen 4:4 kada su Rusi imala 21,0 a Srbija 20,6 krugova.

Hičkok je režirao završnicu: Vdovina 9,6, Maslenikov 9,7 - Arsović 9,6, Stefanović 10,4 i 5:4 za Srbiju i drugo zlato u jednom danu u kome su osvojene četiri medalje.

U miksevima u osnovnom delu gađa svaki član po 25 dijabola i osam najboljih parova ide u polufinale. U polufinalu gađaju se dve serije po tri dijabole svaka za 150 sakundi, a potom počinju serije od po dve djibole za 100 minuta kada počinje ispadanje. Dve najbolje ekipe u svakoj polufinalnoj grupi idu u mečeve za medalje - pobednici grupa za zlato, drugoplasirani za srebro. U mečevima za trofeje boduju se svaka serija od po dva metka, ko ima više krugova dobije poen. Pobednik je ekipa koja prva osvoji pet poena. Ukoliko je rezultat u seriji isti niko ne dobija poen.

Medalje srpskom miksu puškom uručio je ruski sportski zvaničnik Vladimir Lisin predsednik ESK koji je ličnim sredstima obezbedio i nagrade - 3.000, 2.000 i 1.000 evra.

milutin-andrea 2016 

IZJAVE

Andrea Asović je bila presrećna osvajanjem drugog zlata.

- Ovo finale mi je bilo teže nego u pojedinačnom delu. Mnogo smo trenirali u poslednja dva meseca Stefanović i ja ovu discipllinu i trud se isplatio. Vraćali smo se u meč, ikao smo imali dva poena zaostaka. Bolje nije moglo da se završi.

Milutin Stefanović je dodao:

- Pre podne u takmičenju seniora puškom nije bilo baš najbolje, bolje reći za brz zaborav. Ovaj trijumf, drugu godinu za redom, je kao melem na ranu. Osećam se kao da sam na sedmom nebu. Idemo dalje, olimpijska godina je pred nama i puna je izazova.

Šampionat Evrope iduće godine održaće se u Mariboru.

ČIKA MATA SAJTFB PROFILSSS 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - UKINUTE EMISIJE

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html