Statua Gordane Goce Bogojević biće postavljena u Kragujevcu - Grad prihvatio inicijativu KSS i PPNS

Statua Gordane Goce Bogojević biće postavljena u Kragujevcu - Grad prihvatio inicijativu KSS i PPNS

Komisija za podizanje spomenika, na osnovu inicijative koju su pokrenuli udruženje PRVI PRVI NA SKALI i  Košarkaški savez Srbije, jednoglasno je prihvatila predlog za postavljanje statue Gordane Goce Bogojević ispred istoimene hale u Velikom parku - danas je naše udruženje obavestio kabinet gradonačenika.

Komisija će u okviru svojih nadležnosti pribaviti stručna mišljenja nadležnih organa (Gradska uprava za razvoj i investicije i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije) u pogledu utvrđivanja tačne lokacije, uslova uređenja, finansijskog plana i uslova konkursa za postavljanje obeležja, navedeno je u obaveštenju.

Nakon sprovedenih radnji i pribavljene potrebne dokumentacije, bićemo blagovremeno obavešteni o daljim aktivnostima u vezi sa realizacijom postavljanja statue, naveo je Grad.

U ime svih poštovalaca košarkašice Gordane Goce Bogojević (Kragujevac, 20. maj 1974. - Herceg Novi, 5. decembar 2009), potpredsednica Košarkaškog saveza Srbije Ana Joković i osnivač udruženja PRVI PRVI NA SKALI Dejan Milošević dostavili su 5. maja gradonačelniku Nikoli Dašiću inicijativu "Statua i Memorijal ’Gordana Goca Bogojević’ u Kragujevcu".

Podsećamo na sadržaj inicijative u celini.

In memoriam: Gordana Bogojević-Kovačević, 22. 5.1974. - 5.12. 2009.

Obraćamo Vam se Inicijativom da se u čast Gordane Goce Bogojević (Kragujevac, 20. maj 1974. - Herceg Novi, 5. decembar 2009) postavi njena statua ispred hale u Velikom parku koja nosi Gocino ime i da Grad Kragujevac postane organizator redovnog godišnjeg događaja - memorijalne revijalne košarkaške utakmice „Gordana Goca Bogojević“.

Cilj Inicijative je da se Statuom učini vidljivijim sportski put kojim je išla Goca, da se na njen uzorni lik i delo upute najpre mlađe generacije, kao i ostali Kragujevčani i posetioci Kragujevca, i da se godišnjim Pomenom promoviše ženska košarka u njenom rodnom gradu.

Podsećamo:Ovim poshumnim odavanjem počasti, Grad Kragujevac doprineo bi da nastavi da živi priča o našoj Divi košarke, a dan njenog rođenja – 20. maj – mogao bi da bude povod da se to obnaroduje.

U prilogu je biografija Gordane Goce Bogojević.

S poštovanjem,

U Kragujevcu i Beogradu,
5. maja 2021. godine

Inicijatori:
Dejan Milošević, Predsednik UO udruženje PRVI PRVI NA SKALI
Ana Joković, potpredsednica Košarkaškog saveza Srbije

GORDANA GOCA BOGOJEVIĆ - BIOGRAFIJA


ARHIVA PPNS

SPORT KLUB: GOCIN PUT KOJIM SE REĐE IDEDonacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari