Čekajući vetar, 26. jun 2016.

Čekajući vetar, 26. jun 2016.

Kada u cirkusima životinje skaču kroz zapaljeni obruč, igraju i broje zadati broj lupajući nekim delom tela o pod - ne rade to zato što su neverovatno pametne.

Veština im je uterana strujom puštanom kroz telo, bodljikavim ogrlicama, bičevanjem i izgladnjivanjem. Inteligenciju koriste u druge svrhe. Delfini su dovoljno pametni da se ubiju kada više ne mogu da podnesu torturu u delfinarijumima, a ostali su bez zuba jer su ih izlomili grizući zbog stresa ivicu bazena. Slomljena noga se vidi, a psihičko stanje životinje se ili ne uzima u obzir, ili se procenjuje odokativno - dobro joj je, ima da jede i da pije. Nije im dobro. Svaka poseta zoološkim vrtovima za njih je ogroman stres, a najviše zla nanose im upravo oni koji se kunu u svoju ljubav.

O čemu se još govorilo i šta mora da se zna o životinjama - čućete u snimcima sa tribine pod naslovom "Divlje životinje u zatočeništvu".

Ako planirate trudnoću, a pušite - pravo je vreme da razmislite o prestajanju. Svako od nas bi, u maniru dobrog stručnjaka, umeo da ispriča zbog čega je sve pušenje štetno, ali pušači se uglavnom pravdaju time da su se, posebno ovde u Srbiji, odrekli svakog zadovoljstva i to im je jedino. Koliko je to zadovoljstvo zdravstveno skupo i kakav uticaj ima na novorođene bebe - govori dr Petar Borović.

I drveće, kao i ljudi, ima svoje sudbine. Kakve su sudbine drveća, u zavisnosti od toga u kom delu sveta su imali sreću ili nesreću da se nađu, ispričaće vam Katarina Samurović, analitičar zaštite životne sredine.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJTE


Čekajući vetar- ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.

Nekoliko puta godišnje izlazi u javnost sa osmišljenim akcijama (npr. dodeljivanje nagrade „Zeleni radio" i diploma „Zeleni list" i „Crni list"), koje doprinose popularnosti emisije i širenju ekološke svesti kod nas. Pored informativnog, magazin Čekajući vetar ima i edukativni karakter. U protekle tri decenije učvrstio je saradnju sa brojnim institucijama i društvenim organizacijama. 


GALERIJA PPNS: KAKO DA O(P)STANE SRBIJA BEZ GMO

PRESS

Korisni članci na PPNS o glifosatu

Korisni članci na PPNS o EFSA

PPNS/O GMO/EVROPA

PPNS/O GMO/SVET

PPNS/O GMO VIDEO

PPNS/O GMO/STRANI MEDIJI

PPNS/O GMO/DOMAĆI MEDIJI

PPNS/O GMO/DOKUMENTI

PPNS/O GMO/PROF. DR MIODRAG DIMITRIJEVIĆ

  • AGROPARLAMENT - PORED OSTALOG O GMO
  • NIJE DOKAZANO DA JE GM HRANA ZDRAVSTVENO BEZBEDNA
  • RADIO BEOGRAD 1 - NOVINARENJE: O GMO

PPNS/O GMO/PROF. DR MILADIN M. ŠEVARLIĆ

  • PREDAVANJE ’ZA SRBIJU BEZ GMO’ (CIKLUS ’DUŠA PRE ZVEZDA’)
  • SRBIJI NE TREBA GMO - PROF. DR MILADIN M. ŠEVARLIĆ (POLEMIKE)
  • NEISTINE GMO LOBISTA VEĆ PET GODINA U UDŽBENIKU ’BIOLOGIJA ZA OSMI RAZRED’ U SRBIJI

Detaljnije

GRADOVI I OPŠTINE SRBIJE PROTIV GMO


● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari