Čekajući vetar, 7. 6. 2020.

Čekajući vetar, 7. 6. 2020.

Naše reke, naše šume, naš vazduh - naša zemlja

Nije bilo lako virusu da preskoči sve prirodne prepreke i odabere nas za domaćina. Bio je potreban splet loših okolnosti. Napravili smo ih - šta nam teško - i opet ćemo. Usput, na domaćem planu, u nacionalnim parkovima seći ćemo šume da isplatimo plate, a na arheološkom nalazištu pravićemo pristanište. U širokom luku zaobići ćemo Zakon o zaštiti prirode i Zakon o nacionalnim parkovima. Gost emisije je Deni Porej, direktor WWF Adria, svetske organizacije za zaštitu prirode.

Oni koji su u poziciji da odlučuju, ponovo su čuli argumente zašto mini hidroelektrane nisu dobro rešenje. Dekan Šumarskog fakulteta prof. dr Ratko Ristić izložio je premijerki stručnu analizu, na šta je ona pitala: "A Norveška?" Profesor joj je ostavio literaturu gde su i Norveška i Švajcarska i Nemačka i mnoge druge zemlje zgodne da se potežu za ugledanje. U međuvremenu, u Beogradu će biti održan još jedan veliki ekološki protest. Čućete Aleksandra Jovanovića Ćutu iz Pokreta Odbranimo reke Stare planine i prof. dr Ratka Ristića.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.  

PRESLUŠAJ:

Portal PRVI PRVI NA SKALI Cekajuci vetar - preslusaj
 

Čekajući vetar је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 9 do 10 sati.

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

ARHIVA PPNS

TADIĆ O MHE: DANAS BIH SE ZALAGAO DA SE TAKVI PROJEKTI NE ODBORE

PROTEST, 13. JUN: NAŠE REKE, NAŠE ŠUME, NAŠ VAZDUH, NAŠA ZEMLJA! (VIDEO)

SRBIJA BEZ GMO, POSLE KOVIDA-19

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 


PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 


PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN


DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari