Prijavljen skup ’Za Srbiju bez GMO’ u Beogradu

Prijavljen skup ’Za Srbiju bez GMO’ u BeograduJavni skup u pokretu u sklopu međunarodnog protesta "Marš protiv Monsanta", a u Srbiji pod sloganom "Srbija bez GMO", održaće se na Trgu Republike u Beogradu u subotu 19. maja od 11 časova, obavestio je nadležne prof. dr Miladin M. Ševarlić, predsednik Upravnog odbora i zastupnik Društva srpskih domaćina, koje je organizator skupa zajedno sa Savezom poljoprivrednih inženjera i tehničara Srbije i udruženjima "Ko nam truje decu" i "Zdrava Srbija".

Ovim povodom je najavljen protesni marš koji će od 13 časova i 30 minuta do 15 časova i 30 minuta proći kroz ulice: Kolarčeva, Terazije, Trg Nikole Pašića, Kneza Miloša, Takovska, Nemanjina, a učesnici će za kretanje koristiti trotoare i desnu saobraćajnu traku.

Na skupu će govoriti predstavnici udruženja i organizacija registrovanih u Agenciji za privredne registre Republike Srbije, čije su delatnosti u oblasti: zaštite nacionalnog identiteta, ekološke zaštite, udruživanja i privrednog povezivanja, zaštite porodice, potrošača i poljoprivrednih proizvođača, kao i izvođači kulturno–umetničkih sadržaja.

U isto vreme, javni skup u pokretu zakazan je i u Kragujevcu, a današnjem glavnom gradu i nekadašnjem prestonom pridružuju se još sasvim izvesno: Novi Sad, Niš i Paraćin.

Beograd je među 136 gradova i opština Srbije sa usvojenom Deklaracijom o GMO koji predstavljaju 77,2% ukupne teritorije Srbije i 84,5% ukupnog stanovništva. Odbornici skupštine grada Beograda usvojili su Deklaraciju o GMO 30. maja 2013. godine.

Regioni bez GMO postoje širom sveta, a naročito su rasprostranjeni na teritoriji Evrope gde je mreža takvih teritorija znatno uvećana od 2003. godine do danas.

USKORO DETALJNIJE...

ARHIVA PPNS

2017.


2016.

- Izbor ombudsmana za hranu, osnivanje Komisije za sprečavanje prevara u prehrambenom lancu, nacionalna strategija za ishranu dece, udruživanje farmera, alternativne mreže fer trgovina i ustavna zabrana GMO - rešenja su dileme kako da opstane Srbija bez GMO - docent dr Tatjana Brankov 

TRIBINA O GMO I MARŠ PROTIV MONSANTA U KRAGUJEVCU
PREPORUKA PPNS

  • AGROPARLAMENT - PORED OSTALOG O GMO
  • NIJE DOKAZANO DA JE GM HRANA ZDRAVSTVENO BEZBEDNA
  • RADIO BEOGRAD 1 - NOVINARENJE: O GMO

DetaljnijePRVI PRVI NA SKALI Ostavimo zemlju nasihe predaka nasoj deci bez GMO

ARHIVA PPNS 

PPNS/O GMO/EVROPA

PPNS/O GMO/SVET

PPNS/O GMO VIDEO

PPNS/O GMO/DOKUMENTI


● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)
 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari