Srbija bez GMO - Niš 2019.

Srbija bez GMO - Niš 2019.

Javni skup "Srbija bez GMO" održaće se na Trgu kralja Milana u Nišu u subotu 18. maja od 11 časova. Okupljanje je u okviru akcije "Marš protiv Monsanta-Bajera" koja se dešava istog dana širom sveta.

Niš je među 136 gradova i opština Srbije sa usvojenom Deklaracijom protiv GMO koji predstavljaju 77,2% ukupne teritorije Srbije i 84,5% ukupnog stanovništva. Odbornici skupštine grada Niša usvojili su Deklaraciju o GMO 16. aprila 2013. godine (protiv GMO izjasnili su se i odbornici opština Medijana i Palilula).

Na skupu u Nišu govoriće:

 • predstavnik Pčelarskog saveza Srbije
 • Miroslav Živković, novinar
 • Željko Stojković, Ekološki pokret Lazarevca
 • Jovana Stojković, Živim za Srbiju
 • Goran Tokić, Odbranimo reke Stare planine
 • Biljana Đorović, novinar

Kao na skupovima u Beogradu, Kragujevcu i Sremskoj Mitrovici, i u Nišu će biti predstavljeni stavovi stručnjaka Srbije o genetički modifikovanim organizmima (GMO) i kompaniji Monsanto:

 • prof. dr Miladina M. Ševarlića, agroekonomiste
 • prof. dr Miodraga Dimitrijevića, genetičara
 • doc. dr Tatjane Brankov, autora knjiga "Hrana budućnosti ili bioterorizam" i "GM sistemi ishrane i njihov ekonomski uticaj"
 • prof. dr Danice Grujičić, načelnika Odeljenja za Neuroonkologiju KCS

Skup u Nišu organizuju Ekološki pokret Niša i Družina svetog kralja Milutina, u koordinaciji sa inicijatorima okupljanja u navedenim gradovima.

Okupljanje je nadstranačko - neće biti dopušteno isticanje stranačkih obeležja.

Pored Niša, takođe u subotu 18. maja od 11 časova okupljanja su prijavljena i u Beogradu, Kragujevcu, Sremskoj Mitrovici i Novom Sadu.

Organizatori okupljanja u Srbiji su: Društvo srpskih domaćinaSavez poljoprivrednih inženjera i tehničara Srbije, udruženja građana Ko nam truje decu i Zdrava Srbija, i portal PRVI PRVI NA SKALI.

PRVI PRVI NA SKALI Srbija bez GMO - Kragujevac 2019 insert

Prošle godine, na kraju marša u Beogradu, organizatori su predali zahteve generalnom direktoru RTS-a, glavnom i odgovornom uredniku Informativnog programa RTS-a, predsednici Narodne skupštine Republike Srbije i predsednici Vlade Republike Srbije. Detaljnije:

Pre dve godine, Ana Brnabić je u ime Vlade uputila negativno mišljenje Skupštini o predlogu "krovne" Deklaracije o GMO i proizvodima od GMO koji je zakonodavnom organu Srbije podneo prof. Ševarlić, kao vanstranački narodni poslanik.ARHIVA PPNS

2018.2017.


2016.

TRIBINA O GMO I MARŠ PROTIV MONSANTA U KRAGUJEVCUPRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)

PREPORUKA PPNS

 • AGROPARLAMENT - PORED OSTALOG O GMO
 • NIJE DOKAZANO DA JE GM HRANA ZDRAVSTVENO BEZBEDNA
 • RADIO BEOGRAD 1 - NOVINARENJE: O GMO

Detaljnije


PPNS/O GMO/EVROPAPPNS/O GMO/SVETPPNS/O GMO VIDEOPPNS/O GMO/DOKUMENTI

 

PREPORUKA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

PRVI PRVI NA SKALI Podrzite PPNS - Zoran Modli manji

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari