Srbija bez GMO - prijavljen skup u Beogradu 18. maja 2019.

Srbija bez GMO - prijavljen skup u Beogradu 18. maja 2019.

Јavni skup u pokretu "Srbija bez GMO", u okviru međunarodnog protesta "Marš protiv Monsanta-Bajera", održaće se u Beogradu u subotu 18. maja od 11 časova.

U ime organizatora, prof. dr Miladin M. Ševarlić, predsednik Upravnog odbora i zastupnik Društva srpskih domaćina, zvanično je obavestio nadležne da će okupljanje biti na Trgu Nikole Pašića, a da će protestni marš proći kroz ulice: Trg Nikole Pašića, Kneza Miloša, Kralja Milana, Terazije i Trg Nikole Pašića.

Na skupu će govoriti predstavnici udruženja i organizacija registrovanih u Agenciji za privredne registre Republike Srbije čije su delatnosti u oblasti: zaštite nacionalnog identiteta, ekološke zaštite, udruživanja i privrednog povezivanja, zaštite porodice, potrošača i poljoprivrednih proizvođača, kao i izvođači kulturno–umetničkih sadržaja. Biće podeljeni i edukativni materijali o GMO.

Beograd je među 136 gradova i opština Srbije sa usvojenom Deklaracijom protiv GMO koji predstavljaju 77,2% ukupne teritorije Srbije i 84,5% ukupnog stanovništva. Odbornici skupštine grada Beograda usvojili su Deklaraciju o GMO 30. maja 2013. godine. 

Prošle godine, na kraju marša u Beogradu, organizatori su predali zahteve generalnom direktoru RTS-a, glavnom i odgovornom uredniku Informativnog programa RTS-a, predsednici Narodne skupštine Republike Srbije i predsednici Vlade Republike Srbije. Detaljnije:

Pre dve godine, Ana Brnabić je u ime Vlade uputila negativno mišljenje Skupštini o predlogu "krovne" Deklaracije o GMO i proizvodima od GMO koji je zakonodavnom organu Srbije podneo prof. Ševarlić, kao vanstranački narodni poslanik.U isto vreme 18. maja, javni skupovi u pokretu biće organizovani i u više gradova Srbije, kao prošle godine - počev od Kragujevca, preko Novog Sada, Niša, Užica, Paraćina, Prijepolja...

Uz Društvo srpskih domaćina, organizatori skupa u Beogradu su Savez poljoprivrednih inženjera i tehničara Srbije i udruženja građana Ko nam truje decu i Zdrava Srbija.

Organizatori marša "Srbija bez GMO" pozivaju ekološka udruženja, pokrete, društva, saveze, fondacije, naučne, stručne i druge organizacije u Republici Srbiji, da se pridruže protestu, da u svojim sredinama takođe okupe sugrađane u subotu 18. maja i poruče srpskim vlastima, kao i onima koji pretenduju da odlučuju u ime naroda: Ostavimo zemlju naših predaka našoj deci bez GMO, kao što je to već učinilo 136 od 169 gradova i opština naše zemlje. 

Za informisanje i koordiniranje, predstavnici zainteresovanih organizacija mogu da se jave sa svojih zvaničnih elektronskih adresa na mejl info@prviprvinaskali.com.

Sve informacije o organizaciji skupova u gradovima i opštinama biće objavljivane na portalu PRVI PRVI NA SKALI, koorganizatoru skupa u Kragujevcu, i FB stranici SRBIJA BEZ GMO.

ARHIVA PPNS

2018.2017.


2016.

TRIBINA O GMO I MARŠ PROTIV MONSANTA U KRAGUJEVCUPRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)

PREPORUKA PPNS

  • AGROPARLAMENT - PORED OSTALOG O GMO
  • NIJE DOKAZANO DA JE GM HRANA ZDRAVSTVENO BEZBEDNA
  • RADIO BEOGRAD 1 - NOVINARENJE: O GMO

Detaljnije


PPNS/O GMO/EVROPAPPNS/O GMO/SVETPPNS/O GMO VIDEOPPNS/O GMO/DOKUMENTI

 

PREPORUKA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

PRVI PRVI NA SKALI Podrzite PPNS - Zoran Modli manji

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari