Grujičić: Zdravlje nema alternativu - stop GMO!

Grujičić: Zdravlje nema alternativu - stop GMO!


Dragi prijatelji,

Žao mi je što nisam u mogućnosti da Vam se i lično obratim i pozdravim sve vas koji dajete podršku ovoj važnoj kampanji da se očuva postojeći zakon koji sprečava promet i proizvodnju GMO hrane.

Kao lekar koji celog života brine o zdravlju ljudi smatram da ne postoji dovoljno dokaza i istraživanja koja potvrđuju GMO hranu kao ispravnu i zdravu. Naprotiv, postoje istraživanja (kao što istraživanje prof. Žila Erika Seralinija) koja kažu da GMO hrana može dovesti do pojave tumora i raznih drugih bolesti.

Pozitivna stvar je što trenutno važeći zakoni u Srbiji sprečavaju distribuciju i proizvodnju GMO hrane. Mi kao građani se moramo založiti da ti zakoni ostanu na snazi.

Podržavam inicijativu da opštine usvoje deklaracije protiv prometa i proizvodnje GMO hrane i semena. Iako ta vrsta kontrole nije u njihovoj nadležnosti dobro je da svi izabranici naroda i narod imaju jednistven stav protiv GMO hrane koji će braniti promenu državnog zakona.

Duboko verujem da je budućnost Srbije u proizvodnji zdrave hrane i vode. Smatram da moramo biti nezavisni u svim oblastima u kojima možemo, a jedna od njih je svakako poljoprivreda.

Problem sa promenom zakona je između ostalog i u tome što će velike kompanije koje prozivode GMO seme uništiti domaće autohtone sorte i izvesno stvoriti zavisnost naših seljaka, primoravajući ih da uzimaju samo njihovo seme.

Na prvom mestu moramo brinuti o zdravlju naših građana i ne postoji nijedan ekonomski benefit koji sme da opravda ugrožavanje zdravlja, a zatim moramo gledati i ekonomsku stranu. GMO svakako neće doprineti boljitku naše već narušene poljoprivrede, stočarstva, pčelarstva ili voćarstva.

Zato budimo jedinstveni u stavu da država treba da odbrani postojeće zakone i da se sačuva od svih mogućih pritisaka koji će uslediti da se oni promene. Moramo sačuvati zdravu zemlju jer time čuvamo i zdrave buduće generacije. Srbija treba da postane i ostane zemlja isključivo zdrave hrane i vode.

Cilj je da zdravom hranom nahranimo ceo svet, a ne da uvozimo štetnu GMO hranu.

Ovo su teme u koje treba da se mešaju oni kojih se to tiče – a to smo mi, građani svoje zemlje..., a u ogromnom broju smo rekli - STOP GMO!

Pozdravljam vas u ime „Zdrave Srbije“ jer ZDRAVLJE NEMA ALTERNATIVU – STOP GMO.

Vaša Danica Grujičić 

Foto: Ivan Stojanović/Portal PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Ostavimo zemlju nasihe predaka nasoj deci bez GMO


ARHIVA PPNSPREPORUKA PPNS

  • AGROPARLAMENT - PORED OSTALOG O GMO
  • NIJE DOKAZANO DA JE GM HRANA ZDRAVSTVENO BEZBEDNA
  • RADIO BEOGRAD 1 - NOVINARENJE: O GMO

DetaljnijeARHIVA PPNS 

PPNS/O GMO/EVROPA

PPNS/O GMO/SVET

PPNS/O GMO VIDEO

PPNS/O GMO/DOKUMENTI


● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)
 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html