O Milutinu Petroviću-Bati

O Milutinu Petroviću-Bati

U subotu 6. jula na groblju u Kragujevcu ispratili smo na poslednje putovanje bez povratka Milutina-Batu Petrovića, zmenika predsednika Saveza pčelarskih organizacija Srbije (SPOS), predsednika Društva pčelara Kragujevac, stalnog učesnika Marša protiv Monsanta i skupova Srbija bez GMO.

PRVI PRVI NA SKALI Miladin Sevarlic o Milutinu Petrovicu-Bati Kragujevac 6. 7. 2019.

Pored 226 milona pčela ili oko 6.000 pčelinjih društava koje su pomorene u Srbiji u poslednje četiri godine - od čega je samo jednog popodneva 23. maja 2019. godine u samo jednom naselju na teritoriji Kikinde uginulo 1.680 pčelinjih društava(!?), Milutin Petrović-Bata je i prva (in)direktna ljudska žrtva. Bata je 1. jula pošao u Kikindu da razgovara sa ojađenim pčelarima kako da im SPOS pomogne, ali je vozač sa vozilom koje je dolazilo iz suprotnog smera, iz još uvek neutvrđenih razloga, prešlo na njegovu stranu bez kočenja i njega i saputnicu u njegovom automobilom povredilo i bacilo u kanal. Povrede su mu sanirane na Ortopedskoj klinici u Beogradu, ali posle 30 sati, nastupila je Batina iznenadna smrt.

Od Bate sam se oprostio i na sednici Narodne skupštine sa teglom meda koju mi je poklonio posle postavljanja prvih pet košnica pčela veoma agilnog beogradskog pčelara Slađana Simonovića, moleći me da sa prepoznatljivom SPOS-ovom teglom "naš med" upozorim trovače pčela, prirode i ljudi, ali i (ne)odgovorne državne organe da spreče zločin protiv pčela, prirode i ljudi.

To sam do sada činio nekoliko puta na sednicama Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu (koji čak i za predloge univerzitetskog profesora osvedočenog prijatelja pčelara Srbije, ali nestranačkog poslanika predstavlja samo zid plača), kao i na plenarnim sednicama Narodne skupštine. Ubuduće ću to činiti još češće i oštrije sve dok (ne)odgovorni državni organi ne imenuju krivce za masovna ubistva pčela, trovanje prirode i ljudi.

PRVI PRVI NA SKALI Miladin Sevarlic o Milutinu Petrovicu-Bati Kragujevac 2013.

Hvala mu za sve što je činio za pčelare u Kragujevcu i Srbiji (SPOS) i slava mu.

Nadam se da će ga u svetu nebeske Srbije dočekati Beli anđeo.

PROF. ŠEVARLIĆ U SKUPŠTINI


KAZIVANJE (TV PANČEVO): MILUTIN-BATA PETROVIĆFoto: Vlastimir Spasić/SPOS (2019); Miloš Milivojević/Tanjug (2013)


KRAGUJEVAC BEZ GMO 
FB GRUPA

SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)


ARHIVA PPNS

  • AGROPARLAMENT - PORED OSTALOG O GMO
  • NIJE DOKAZANO DA JE GM HRANA ZDRAVSTVENO BEZBEDNA
  • RADIO BEOGRAD 1 - NOVINARENJE: O GMO

Detaljnije

 

PPNS/O GMO/EVROPA

 

PPNS/O GMO/SVET

 

PPNS/O GMO VIDEO

 

PPNS/O GMO/DOKUMENTI

 
ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

PRVI PRVI NA SKALI Podrzite PPNS - Zoran Modli manji

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html