Hrana - film Roberta Kenera

Hrana - film Roberta Kenera

Način na koji se hranimo promenio se više za poslednjih 50 godina nego za prethodnih 10 hiljada godina. Ali slika koja prodaje hranu je i dalje prikaz agrarne Amerike.

Kad uđete u supermarket, vidite slike farmera, taraba i silos i rasadnik i zelena trava... To je razvlačenje te pastoralne fantazije.

Moderni američki supermarket ima u proseku 47 hiljada proizvoda. Tamo nema godišnjih doba. Sada ima paradajza preko cele godine. Uzgajani preko pola sveta daleko, ubrani dok su bili zeleni i dozreli uz pomoć gasa efelina. Iako izgleda kao paradajz, to je samo zamišljeni paradajz, to je ideja o paradajzu.

U gondoli sa mesom, više nema kostiju. Namerno postoji neki veo, kao nekakva zavesa između nas i mesta sa koga odlazi naša hrana. Industrija ne želi da saznate istinu o onome što jedete, jer kada biste znali, možda ne biste želeli to da jedete.

Ako pratite lanac ishrane unazad od tih celofanskih paketa mesa, naići ćete na vrlo drugačiju realnost. U realnosti - to je fabrika! Nije farma, nego fabrika. To meso proizvode ogromne multinacionalne kompanije koje nemaju mnogo zajedničkog sa stočarima i farmerima.

Sada naša hrana dolazi sa ogromnih proizvodnih traka, na kojima se i životinje i radnici zloupotrebljavaju. A hrana je postala mnogo opasnija, na načine koji su namerno sakriveni od nas. Mala grupa multinacionalnih kompanija kontroliše čitav sistem proizvodnje hrane. Od semena do supermarketa. Oni zadobijaju kontrolu nad hranom.

Ovde se ne radi samo o onome šta jedemo, već i o onome šta smemo da kažemo ili da znamo. Nije samo naše zdravlje ugroženo.

Kompanije ne žele da farmeri progovore. Ne žele da ova priča bude ispričana...SA PREVODOM


PROF. DR MIODRAG DIMITRIJEVIĆ: GMO NIJE SREDSTVO DA OSTVARIMO SLOBODAN ŽIVOT 

PRVI PRVI NA SKALI Ostavimo zemlju nasihe predaka nasoj deci bez GMO

PREPORUKA PPNS 

PPNS/O GMO/PROF. DR MIODRAG DIMITRIJEVIĆ

  • AGROPARLAMENT - PORED OSTALOG O GMO
  • NIJE DOKAZANO DA JE GM HRANA ZDRAVSTVENO BEZBEDNA
  • RADIO BEOGRAD 1 - NOVINARENJE: O GMO

Detaljnije


Korisni članci na PPNS o glifosatu

Korisni članci na PPNS o EFSA


PPNS/O GMO/EVROPA

PPNS/O GMO/SVET

PPNS/O GMO VIDEO

PPNS/O GMO/DOKUMENTI


● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)
 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari