Mir divljih stvorenja (GMO OMG - Jeremy Seifert)

Mir divljih stvorenja (GMO OMG - Jeremy Seifert)

Naziv: GMO OMG

Žanr: dokumentarni film
Režija: Džeremi Zajfert (Jeremy Seifert)
Zemlja proizvodnje: SAD
Godina proizvodnje: 2014.

Ko kontroliše budućnost vaše hrane? I kako GMO utiče na nas, na zdravlje naše planete i na našu slobodu izbora? Da li je uopšte moguće odbaciti trenutno prisutni sistem proizvodnje hrane ili smo izgubili nešto, što više nećemo moći da vratimo?

Ovaj dokumentarac istražuje sistematsko korporativno otimanje i potencijalni gubitak najvrednije i najdrevnije tekovine čovečanstva, a to je seme.

Režiser Džeremi Zajfert istražuje kako nestanak diverziteta semena laboratorijsko genetsko menjanje hrane utiče na njegovu malu decu i na zdravlje cele planete.

Pratimo nastojanje jedne porodice da preživi i da se prehrani, ne učestvujući u nezdravom, nepravednom i destruktivnom sistemu proizvodnje hrane. Vidimo kako nepoznati zdravstveni i ekološki rizici, hemijski otrovi i monopol u proizvodnji hrane izlaze na svetlo dana, u susretu sa rastućim globalnim pokretom koji pokušava da se izbori za ono što smo izgubili.

Da li još ima vremena da ponovo položimo pravo na čistu hranu, da zaštitimo raznolikost života na planeti i da se spasemo?

Režiser Džeremi Zajfert kreće po svetu i suprotstavlja se argo-gigantu Monsantu, iz čijih prostorija ga neljubazno izbacuju. Usput istražuje pitanje, koje sve više izaziva strah u modernom svetu: šta se zaista nalazi na našim tanjirima?



Izvor: RTV 

SCENE



GMO OMG SAJT, FB STRANA, TVITER 

PREPORUKA PPNS

PPNS/O GMO/PROF. DR MIODRAG DIMITRIJEVIĆ
  • AGROPARLAMENT - PORED OSTALOG O GMO
  • NIJE DOKAZANO DA JE GM HRANA ZDRAVSTVENO BEZBEDNA
  • RADIO BEOGRAD 1 - NOVINARENJE: O GMO

Detaljnije


Korisni članci na PPNS o glifosatu

Korisni članci na PPNS o EFSA


PPNS/O GMO/EVROPA

PPNS/O GMO/SVET

PPNS/O GMO VIDEO

PPNS/O GMO/DOKUMENTI


● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)
 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html