Semena smrti

Semena smrti

Ovaj nagrađivani dokumentarac (2012) otkriva laži u vezi sa GMO. U filmu su obuhvaćene činjenice koje iznose renomirani stručnjaci u vezi sa lažima, zdravstvenim rizicima, ekonomskom zavisnošću, degradiranju zemljišta i životne okoline, ali i razmišljanja običnih farmera kako cela GMO industrija utiče na njih, a samim tim i na sve nas.

Monsanto je kompanija koja nam je rekla da je PCB (pesticid) bezbedan. Kazali su da je AGENT ORANŽ bezbedan, kao da je i DDT (pesticid) bezbedan, a sada su zaduženi da nam pričaju kako je njihova GM HRANA bezbedna.

U suštini, oni uklanjaju poljoprivredu i uvode klasičan industrijski model, koji nije u skladu sa prirodom. Tako, umesto da promene modele poljoprivrede kojim bi se prilagodili prirodi, menjaju prirodu da bi se prilagodila industrijskim modelima...

Sada je vreme da vratimo moć u naše živote. Ogromna većina javnosti želi da proizvodimo hranu i uzgajamo životinje na prirodan, bezbedan, human način, na način na koji se ne uništava okolina, javno zdravlje i klima. Doći ćemo do toga, ali će to zahtevati ŽIVOTNU BITKU ZA HRANU!

Prevod i obrada: Bogdan Cekić/Portal PPNS, 18. 1. 2014.


ARHIVA PPNS

Detaljnije o okupljanjima:

KRAGUJEVAC, VELIKI PARK 

 

BEOGRAD, TRG REPUBLIKE 


ARHIVA PPNS

2017.


2016.

- Izbor ombudsmana za hranu, osnivanje Komisije za sprečavanje prevara u prehrambenom lancu, nacionalna strategija za ishranu dece, udruživanje farmera, alternativne mreže fer trgovina i ustavna zabrana GMO - rešenja su dileme kako da opstane Srbija bez GMO - docent dr Tatjana Brankov 

TRIBINA O GMO I MARŠ PROTIV MONSANTA U KRAGUJEVCU
PREPORUKA PPNS

  • AGROPARLAMENT - PORED OSTALOG O GMO
  • NIJE DOKAZANO DA JE GM HRANA ZDRAVSTVENO BEZBEDNA
  • RADIO BEOGRAD 1 - NOVINARENJE: O GMO

DetaljnijePRVI PRVI NA SKALI Ostavimo zemlju nasihe predaka nasoj deci bez GMO

ARHIVA PPNS 

PPNS/O GMO/EVROPA

PPNS/O GMO/SVET

PPNS/O GMO VIDEO

PPNS/O GMO/DOKUMENTI


● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)
 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari