Brnabić: Ostala još izmena i dopuna Zakona o GMO

Brnabić: Ostala još izmena i dopuna Zakona o GMO

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je danas da je važno da Srbija postane članica Svetske trgovinske organizacije (STO) i da se tema o GMO-u (Genetički modifikovanim organizmima), kako je ocenila, nepotrebno politizuje.

Brnabić je u Skupštini Srbije odgovarajući na poslanička pitanja rekla da je ostala još izmena i dopuna Zakona o GMO i procenila da će se na toj temi videti "potpuno neprimereni politički oportunizam pojedinih političara".

"Videćete sve ljude koje je baš briga i za GMO, i za naše poljoprivrednike, biće samo važno da ponovo spinujemo javnost", rekla je Brnabić.

Dodala je da je Srbije i pre 2009. imala zakon o GMO koji je bio "dovoljno dobar" da ona postane članica STO, ali je tada taj zakon izmenjem čime je blokiran ulazak Srbije u STO.

Izvor: Beta


SKUPŠTINA SRBIJE - INSTITUT POSLANIČKIH PITANJA

- Jeste tema i želim da vas uverim da je tema koja je visoko na listi naših prioriteta i kojima ćemo se baviti, i bavimo se već, ali bavićemo se još više u narednom periodu. Ja želim sve, uključujući i vas, ili baš pre svega vas, da zamolim za podršku sa tom temom koja će biti, bez obzira na stranku, podršku vladajućoj većini, Vladi ili ne - zato što je ovo tema koja je važna za Srbiju, zato što svi zajedno treba ozbiljno da se pozabavimo ovom temom.
PREPORUKE PPNS

VIKILIKS: SRBIJA - NOVI ZAKON O GMO NE PODLEŽE STO, VLADA OBEĆAVA DA ĆE GA IZMENITI VREMENOMDR SC. DARKO ZNAOR: GM HRANA ŠTETNO UTIČE NA LJUDSKO ZDRAVLJE I PRIRODUPROF. DR MIODRAG DIMITRIJEVIĆ: VREME GMO JE PROŠLO, DOLAZI VREME GEO - GENETIČKI ’EDITOVANIH’ ORGANIZAMAGM SISTEMI ISHRANE I NJIHOV EKONOMSKI UTICAJ - TATJANA BRANKOV, KOVILJKO LOVRE: ZAVRŠNE NAPOMENEDR STOJKOVIĆ: ZLOUPOTREBA GMO MOGUĆA I SA LJUDSKIM EMBRIONOM (2017); PROTIV GMO - ONO ŠTO NE ZNAMO, NE TREBA DA NUDIMO (2012)ARHIVA PPNS 

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)


U KANADI PRODAJU NEOBELEŽENE LOSOSE, VLADA NE PRATI GM PROIZVODE

 

ARHIVA PPNS

  • AGROPARLAMENT - PORED OSTALOG O GMO
  • NIJE DOKAZANO DA JE GM HRANA ZDRAVSTVENO BEZBEDNA
  • RADIO BEOGRAD 1 - NOVINARENJE: O GMO

Detaljnije

 

PPNS/O GMO/EVROPA

 

PPNS/O GMO/SVET

 

PPNS/O GMO VIDEO

 

PPNS/O GMO/DOKUMENTI

 
ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

PRVI PRVI NA SKALI Podrzite PPNS - Zoran Modli manji

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari