Narodna bibliotela: Kragujevac, otvoreni grad koji se voli

Narodna bibliotela: Kragujevac, otvoreni grad koji se voli

Knjiga Miodraga Stojilovića "Kragujevac, otvoreni grad koji se voli" biće predstavljena u Narodnoj biblioteci "Vuk Karadžić" u ponedeljak 22. januara od 18 časova.

Stojilović (1947) je novinar i publicista iz Kragujevca, gde živi i radi. Knjiga je deo prošlogodišnje produkcije Ustanove kulture "Koraci" koja je organizator događaja.

Na predstavljanju učestvuju:

  • Venko Andonovski, urednik izdanja
  • Gordana Jocić, recenzent, pisac Predgovora
  • Zoran Matović, recenzent, pisac Pogovora
  • Nenad Karamijalković, pisac Pogovora

Moderator je Ana Antonijević Nikolić.

Knjiga je nastala iz serijala "Kragujevac, što negda beše" emitovanog na TV Kragujevac 2000. godine. Portalu PRVI PRVI NA SKALI je potvrđeno da će predstavljanju ovog dela prisustvovati veći deo TV-ekipe koja je realizovala emisiju pre 24 godine.


Autor u uvodu piše da se opredelio za dve teme – "Otvoreni grad" i "Kragujevac koji volim", zato što se većina drugih rubrika već nalazi u nekim objavljenim knjigama. A ove rubrike, uveren sam, ilustruju dva temeljna identitetska obeležja Kragujevca, smatra Stojilović.

Knjiga "Kragujevac, otvoreni grad koji se voli" ima svoje predstavljanje i na portalu PRVI PRVI NA SKALI u odeljku "KG vodič". Dosadašnje objave:

  1. Reč urednika: Dragulj od knjige: Grad nije negde, grad je sa nekim
  2. Predgovor: Razumeti i voleti jedan grad
  3. Identitetski oslonci
  4. Otvoreni grad; Dvostruka češka veza 

Naredna objava: Sto deset porodičnih godina u "Zastavi".

Stojilović je autor, pored ostalog, knjige "Kragujevac Oktobar 1941", objavljene u Berlinu, dramskog teksta "Tugovanje", izvedenog na Velikom školskom času 2011. godine, monografija o kompozitoru Vojislavu Kostiću i akademiku Milošu Kojiću, kao i teksta u fotomonografji "Šumadija  Pomoravlje - duša Srbije" i koautor tekstova za fotomonografiju "1999"  o bombardovanju SR Jugoslavije.

Zainteresovani čitaoci mogu da obezbede knjigu "Kragujevac otvoreni grad koji se voli” u knjižari "Koraci" (ulica Save Kovačevića), po ceni od 600 dinara. Primeraka će biti i na predstavljanju u Biblioteci.

Kragujevac otvoreni grad koji se voli PRVI PRVI NA SKALI baner 400x229


STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM, TRED

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html