KKK Radnički igra za plivača Prijovića

KKK Radnički igra za plivača Prijovića

Pred "selidbu" u viši rang, Kragujevački košarkaški klub Radnički igra poslednju utakmicu u Drugoj ligi-Zapad 2 protiv Basketa iz Vrnjačke Banje u hali Jezero u nedelju 10. aprila od 17 časova. Taj slavljenički susret sa rivalom i publikom posvetiće, pored ostalog, i mladom kolegi sportisti, plivaču Aleksandru Prijoviću.

Aleksandar je član PK za OSI "Šarks", osvajač je više odličja sa mnogih međunarodnih takmičenja. Najsvežiji uspesi su osvajanje jedne zlatne i tri srebrne medalje na desetom plivačkom mitingu za osobe sa invaliditetom održanom u Nausi (Grčka). Pre toga, Prijović je u februaru doneo pet zlatnih medalja sa prestižnih Evropskih paraolimpiskih igara "Malme Open" u Švedskoj, a na istom takmičenju je prošle godine osvojio tri srebrne medalje.

Pred zajednički izlazak kragujevačkog plivača i košarkaša na parket hale Jezero, posetiocima klupskog sajta kraćim razgovorom predstavljamo mladog asa, oličenje pobedničkog duha našeg podneblja.

Iz tvog sagledavanja, koliko su bliski plivanje i košarka, pratiš li "naš" sport inače?

Prijović: Košarka i plivanje su tako različiti sportovi, a opet tako bliski - po srčanosti, velikom etuzijazmu i motivaciji takmičara. Кad god sam u prilici, сa uživanjem pratim oba sporta. Za nas mlade sportiste, mlade uopšte, bezbroj je životnih uzora na tim borilištima.

Viđan si kao posetilac sportskih dešavanja. Kako doživljavaš kragujevački ambijent iz hale i sa bazena?

Prijović: Primetno je da je kragujevačka publika svim srcem uz svoje lokalne, gradske klubove, tako da je atmosfera i u Jezeru i na bazenima uvek uzavrela. Stignem da ispratim da vaš klub, na primer, uživa podršku navijača i van grada, što stvara fenomenalan osećaj kod igrača, znam iskustveno.

Kakvih si utisaka pred susret 10. aprila sa kolegama košarkašima i Nikolom Lončarom, predsednikom kluba koji dolazi iz Madrida da proslavi titulu sa saradnicima?

Prijović: Ispunjen sam ponosom, baš kao i moja porodica, pre svega, što su moje kolege sportisti, košarkaši iz KKK Radnički, kao i poznato ime naše košarke Nikola Lončar, uopšte obratili pažnju na moje uspehe u sportu. A naročito smo ganuti podrškom u borbi za izlečenje. U vreme kada je naš sport generalno u finansijskim problemima, kada svako "gleda sebe", odnosno brine neke svoje brige, ovakvi slučajevi su usamljeni.

Fokus ti je na treninzima i takmičenjima. Koliko si uspevao da ispratiš pohod KKK Radnički u prvoj sezoni?

Prijović: Na žalost, zbog prevelikih obaveza oko treninga i takmičenja nisam uspevao da lično prisustvujem dosadašnjim utakmicama košarkaša u Jezeru, pa se baš radujem prvom ulasku u halu i praćenju meča koji će ujedno da bude i proslava kluba. Sva dešavanja, rezultate i informacije iz sporta i grada redovno pratim na portalu PPNS sa kojim duže sarađujem, tako da znam da su naši košarkaši bez i jednog poraza došli do višeg ranga takmičenja. Čestitam ovom prilikom posredstvom vašeg klupskog sajta, a to ću da ponovim i lično 10. aprila.

Predstavi nam svoje planove u aktuelnoj sezoni.

Prijović: Za prvu polovinu ove godine, po kalendaru takmičenja IPC, trebalo je posle Grčke da učestvujem još na regionalnom takmičenju u Zagrebu krajem maja, kao i na međunarodnom takmičenju u Krškom početkom juna. To je sada onaj mučniji deo sportske priče - zbog nedostatka finansija neću moći da otputujem na ta takmičenja. U drugoj polovini godine su izvesna dva domaća takmičenja - državno prvenstvo i Beograd open. Nadam se da ću potom uspeti da odem u Poljsku na takmičenje na kome se nadam da dobijem vrlo važnu međunarodnu klasifikaciju za plivače osobe sa invaliditetom. A krajnji cilj svakog paraolimpiskog plivača je da učestvuje na nekim jačim takmičenjima, kao što su Evropske i Svetske igre, odnosno Paraolimpijada. U narednim godinama stremim tom cilju...

Poziv sugrađanima da u nedelju 10. aprila ispune halu Jezeru uputio je predsednik KKK Radnički Nikola Lončar. - Aleksandar ima zadivljujuće uspehe kao sportista, ali njegov konačni cilj je - da stane na noge i prohoda! Pomoći ćemo koliko možemo kao KKK Radnički

Ulaz na utakmicu KKK Radnički-KK Basket biće slobodan, a kupovinom ulaznica posetioci će moći da odvoje priloge za Aleksandra Prijovića. Za ovu priliku na svim ulazima hale Jezero biće angažovani i volonteri radi što efikasnijeg prikupljanja ovog vida pomoći za našeg sugrađanina.

* * *

Ističemo i ovom prilikom da plivanje predstavlja svojevrsnu terapiju za Aleksandra, pa ponavljamo apel njegove porodice koji upućuje javnosti da, u skladu sa sopstvenim mogućnostima, pomognu dalje lečenje, a time i nastavak takmičenja - do ostvarenja konačnog životnog cilja koji je sam Aleksandar definisao: da stane na noge i prohoda!

Aleksandar Prijović je rođen 4. marta 1996. godine u Priboju na Limu, gde je sa roditeljima i starijom sestrom živeo do pre deset godina kada su se preselili u Kragujevac.

Već 19 godina živi sa spinom bifidom, urođenim deformitetom kičmenog stuba i kičmene moždine, odnosno defektom neuralne tube. Delimično je paralizovan i 100% inkontinentan. Kreće se uz pomoć invalidskih kolica.

Do sada su iscrpljene sve mogućnosti za lečenje koje postoje u Srbiji, pa je pronađena mogućnost lečenja u inostranstvu najnovijim metodama transplantacije matičnih ćelija. Međutim, porodica Prijović nije uspela da prikupi ceo iznos već samo polovinu, pa je Aleksandar imao pola terapije.

Uz iskrenu veru u dobrotu ljudi, porodica Prijović se svima unapred zahvaljuje na dalju nesebičnoj pomoći.

  • Broj računa za dinarske uplate je: 908-16001-87
  • Poziv na broj: 53-102-0004807/2
  • Primalac: Jelena Prijović (Aleksandrova majka)
  • Svrha uplate: Za Aleksandrovo lečenje

Foto: Arhiva KKK Radnički/Z. Đorđević; A. Prijović
Dejan Milošević 

KKK RADNIČKI SAJTFB STRANATVITERJUTJUB 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - UKINUTE EMISIJE

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html