Milutin i Andrea ostaju suvereni Evrope!

Milutin i Andrea ostaju suvereni Evrope!

Mešoviti tim Srbije u gađanju puškom koji čine Andrea Arsović i Milutin Stefanović odbranio je titulu prvaka Evrope, treći put za redom, na upravo završenom Evropskom prvenstvu u Mariboru.

Srpski par je potvrdio da je neprikosnoven u ovoj disciplini na kontinentu, a ovoga puta u finalu su savladali ruski par Vdovina-Maslenjikov 5:2.

- Miks je drugi put u zvaničnom programu Evropskih prvenstava, a mi smo osvojili treću titulu za redom, pobedili smo i 2015. na tada promotivnom takmičenju mešovitih parova. Ponosni smo što smo odbranili titulu, a vetar u leđa i dodatni motiv da uspemo bilo je zlato Zorane Arunović i Damira Mikeca, kazao je Stefanović.

- Nosili smo breme branioca titule, što s jedne strane opterećuje, ali kako je takmičenje odmicalo i mi iz runde u rundu sve bolje pucali, oboma je rasla želja da ponovo trijumfujemo. Presrećni smo što smo zlatom stavili tačku na izuzetno uspešno učešće Srbije na Evropskom u Mariboru, istakla je Arsović.

Kragujevački strelci upotpunili su uspeh u Sloveniji osvajanje srebrne medalje za Srbiju, a ekipu naše reprezentacije u gađanju vazdušnom puškom činili su: Milutin Stefanović, Milenko Sebić i Stevan Pletikosić. Ovim uspehom je prekinut dug, višegodišnji "post" bez timskih medalja za Srbiju ovim oružjem u konkurenciji seniora.

Stefanović je na ovom šampionatu bio najuspešniji takmičar Srbije, pošto je u kvalifikacijama sjajnim rezultatom 628,5 zauzeo treću poziciju, a posle finala bio je peti. To je najveći uspeh strelca iz Kragujevca na evropskim prvenstvima u pojedinačnoj konkurenciji.

- U kvalifikacijama sam postigao dosta dobar rezultat, a ukupnim učinkom sam izuzetno zadovoljan. Ispunio sam glavni cilj - da uđem u finale, koje mi je par puta zamalo izmicalo, na prethodnim Evropskim prvenstvima. U finalu sam i taktički i tehnički uradio sve kako sam planirao. Petim mestom u Evropi moram da budem zadovoljan. Ponestalo mi je malo, uvek bitnog faktora - sreće. Da je ona bila uz mene lako je moglo da se desi i da ostvarim i bolji plasman, a ne da ispadnem zbog minimalne razlike – kazao je Stefanović. 

Na prvenstvu u Mariboru kragujevački streljački klub "Čika Mata" je, pored seniora Stefanovića i Pletikosića, predstavljao i junior Stevan Jovanović. On je solidnim rezultatom 618,9 doprineo da juniorska ekipa Srbije zauzme visoko četvrto mesto na kontinentu. 

Medalje Srbije na EP u Mariboru

Zvanični program

  • Zlatne: Zorana Arunović (seniorke, pištolj, uz svetski rekord finala 246,9 krugova), ženski seniorski tim pištoljem (Zorana Arunović, Bobana Veličković, Jasmina Milovanović), seniorski miks pištoljem (Zorana Arunović/Damir Mikec), seniorski miks puškom (Andrea Arsović/Milutin Stefanović)
  • Srebrne: Damir Mikec (seniori, pištolj), Lazar Kovačević (juniori, puška), muški seniorski tim puškom (Milutin Stefanović, Milenko Sebić, Stevan Pletikosić), juniorski miks puška (Sanja Vukašinović/Lazar Kovačević), ženski juniorski tim puškom (Sanja Vukašinović, Tatjana Banjac, Marija Malić)
  • Bronzane: muški seniorski tim pištoljem (Damir Mikec, Dimitrije Grgić, Duško Petrov)

Revijalno ekipno takmičenje

  • Zlatna: muški seniorski tim pištoljem (Damir Mikec, Duško Petrov, Dimitrije Grgić)
  • Srebrna: ženski seniorski tim puškom (Andrea Arsović, Ivana Maksimović, Dragana Todorović)

ČIKA MATA SAJTFB PROFILSSS 

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari