Predavanje ’Agroekonomski pokazatelji štetnosti GMO za Srbiju’ - prof. dr Miladin M. Ševarlić

Predavanje ’Agroekonomski pokazatelji štetnosti GMO za Srbiju’ - prof. dr Miladin M. Ševarlić

Poštovani posetioci portala PRVI PRVI NA SKALI,

Dobrodošli na treće, završno predavanje u okviru projekta "Srbija bez GMO - dva zakona, 20 godina" koje organizuje udruženje PRVI PRVI NA SKALI.

Podsećamo, u septembru i oktobru organizovana su predavanja prof. dr Tatjane Brankov i prof. dr Miodraga Dimitrijevića u skupštinskoj sali zgrade Gradske uprave u Kragujevcu.

Zbog loše epidemiološke situacije u Kragujevcu, treće predavanje je onlajn.

Tema predavanja je "Agroekonomski pokazatelji štetnosti GMO za Srbiju", a predavač prof. dr Miladin M. Ševarlić.

U završnici realizacije projekta, u decembru najpre sledi projekcija ekološkog dokumentarnog filma "GMO OMG", ekskluzivno na portalu PRVI PRVI NA SKALI.Do kraja godine, na portalu će biti prikazan i video-rezime projekta.

http://prviprvinaskali.com/clanci/kragujevac-bez-gmo.html

Prof. dr Miladin M. Ševarlić je penzionisani profesor Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu - uža naučna oblast ekonomika poljoprivrede, pored ostalog, specijalni savetnik za agroprivredu u Ekonomskom institutu u Beogradu, rodonočelnik novih naučno-nastavnih disciplina: Savetodavstvo u poljoprivredi i ruralnom razvoju i Ekonomika seoskog turizma. Autor je teksta Deklaracije o zabrani uvoza, uzgoja, prerade i prometa GMO i proizvoda od GMO koja je jednoglasno usvojena od preko 7.000 odbornika u skupštinama 136 opština i gradova (80,5% lokalnih samouprava) u centralnoj Srbiji i AP Vojvodini.

Detaljna biografija

Agroekonomski pokazatelji štetnosti GMO razotkriće da je najveća razvojna šansa srpske poljoprivrede, koja je bez GMO, u što većem stepenu finalizacije srpskih poljoprivrednih proizvoda (sortiranjem, doradom, preradom) u komercijalna pakovanja za potrošače sa prepoznatljivom i zdravstveno bezbednijom robnom markom Proizvod iz Srbije - bez GMO/Product from Serbia - GMO free/Продукт из Сербии – без ГМО.

PREZENTACIJA

SNIMAK PREDAVANJA (1:08:45)

Grad Kragujevac doprineo je u značajnoj meri realizaciji projekta obezbeđivanjem neophodnih sredstava za njegovo finansiranje.

Produkcija:
Duo digital media, za udruženje
PRVI PRVI NA SKALI
Novembar 2020. 


PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

KRAGUJEVAC BEZ GMO
 PORTAL PPNSFB GRUPA 
SRBIJA BEZ GMO
 FB STRANA


Detaljno o GMO na portalu:


PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO


● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić


PREPORUKA PPNS

GM SISTEMI ISHRANE I NJIHOV EKONOMSKI UTICAJ - TATJANA BRANKOV, KOVILJKO LOVRE: ZAVRŠNE NAPOMENEPROF. DR MIODRAG DIMITRIJEVIĆ: VREME GMO JE PROŠLO, DOLAZI VREME GEO - GENETIČKI ’EDITOVANIH’ ORGANIZAMADR STOJKOVIĆ: ZLOUPOTREBA GMO MOGUĆA I SA LJUDSKIM EMBRIONOM (2017); PROTIV GMO - ONO ŠTO NE ZNAMO, NE TREBA DA NUDIMO (2012)


VIKILIKS: SRBIJA - NOVI ZAKON O GMO NE PODLEŽE STO, VLADA OBEĆAVA DA ĆE GA IZMENITI VREMENOM

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano

DREN

DOM

POTROŠAČI

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari