Sahranjen potpukovnik Miroslav Perišić

Sahranjen potpukovnik Miroslav Perišić

Na centralnom, Varoškom, groblju u Kragujevcu danas je, uz vojne i crkvene počasti, sahranjen potpukovnik Vojske Srbije Miroslav Perišić, tragično nastradao u prekjučerašnjoj eksploziji u Tehničkom remontnom zavodu u Kragujevcu. Uz porodicu, mnoštvo kolega, prijatelja i komšija nastradalog potpukovnika, tužnom događaju koji je potresao srce Šumadije pristvovali su mininstar odbrane Zoran Đorđević sa najbližim saradnicima, gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić i mnogobrojni pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Opelo nastradalom potpukovniku Perišiću su služili crkveni velikodostojnici Šumadijske eparhije Srpske pravoslavne crkve sa episkopom šumadijskim Jovanom na čelu. Ističući sve vrline koje su krasile potpukovnika Perišića, episkop Jovan je naglasio da je „umeo da sluša i zato je bio dobar komandant i čovek koji je voleo svoj narod“.

Zbog zasluga učinjenih Šumadijskoj eparhiji SPC i smernog života potpukovnik Miroslav Perišić posthumno je odlikovan Ordenom Simeona Mirotočivog koji je iz ruku vladike Jovana primio njegov sin Veljko.

Poslednji pozdrav tragično nastradalom Perišiću uputio je, ispred brojnih pripadnika herojske 250. raketne brigade za PVD, zastupnik komandanta pukovnik Milan Popović koji je naglasio da za požrtvovanim oficirom ostaju sećanja i uspomene njegovih kolega na zajednički rad sa velikim čovekom dobre i plemenite duše.

- Bio si oficir velikog srca, nesebičan prijatelj vojnika, stručan i predan saradnik pretpostavljenih i uporan učitelj potčinjenih. Izgubili smo velikog druga i iskrenog prijatelja. Do poslednjeg dana bio si izuzetan, dobar i primeran oficir, veran životni saputnik i voljeni otac i suprug. Srbija je ponosna jer je imala oficira vrednog poštovanja, a dok bude raketaša uspomena na tebe biće živa i inspirišuća, rekao je pukovnik Milan Popović, opraštajući se od potpukovnika Miroslava Perišića. 

PRONAĐENI POSMRTNI OSTACI U TRZK

DAN ŽALOSTI U KRAGUJEVCU - PETAK 3. MART


BIOGRAFIJA

Potpukovnik Perišić od 8. decembra 2014. godine obavljao je dužnost načelnika Odeljenja za operativno-štabne i opšte poslove u Tehničkom remontnom zavodu u Kragujevcu.

Na službi u Vojsci Srbije nalazio se od 1990. godine, kada je i diplomirao na Vojnoj akademiji u Beogradu, na smeru protivvazduhoplovna odbrana. Komandno–štabno usavršavanje završio je 2003. godine.

Tokom vojne karijere obavljao je više dužnosti. Osim pet redovnih unapređenja, potpukovnik Perišić unapređen je vanredno u čin majora 1999. godine.

Potpukovnik Miroslav Perišić rođen je 1967. godine u Foči, Bosna i Hercegovina. Bio je oženjen i otac je jednog sina.

PRVI PRVI NA SKALI Biografija Miroslav Perisic

Izvor: MOD 

Izvori: RTS, Blic


TRENUTAK EKSPLOZIJE


 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari