Joga - ugodni položaj (sukhasana)

Joga - ugodni položaj (sukhasana)

Udruženje PRVI PRVI NA SKALI objavljuje Fitnes savete u odeljku Dren na svom portalu, uz već postojeće Savete fizioterapeuta i Savete nutricionista.

Autor je Narcisa Beganović, fitnes trener sa međunarodnom IFBB licencom. Po struci je diplomirani ekonomista, a profesionalnu prekretnicu napravila je sa 30 godina (detaljnije OVDE).

Članci sadrže:

  • opise vežbi koje se preporučuju, 
  • objašnjenja kako se vežbe izvode i 
  • koristi od vežbi.

Na kraju su kontakti preko društvenih mreža. Posetioci mogu da ih iskoriste za sva pitanja o fitnesu koja ih zanimaju. Narcisa će rado da odgovori, a spremna je i da napravi individualne programe vežbanja za sve kojima su potrebni.

PRVA VEŽBA: ISKORAK (DETALJNO)

Iskorak

DRUGA VEŽBA: MOST (DETALJNO)

Most

TREĆA VEŽBA: ISTEZANJE (DETALJNO)

Istezanje

ČETVRTA VEŽBA: KOBRA (DETALJNO)

Kobra poza (asana)

PETA VEŽBA: DASKA (DETALJNO)

Daska

ŠESTA VEŽBA: JOGA - UGODNI POLOŽAJ (SUKHASANA)

Joga - ugodni položaj (sukhasana)

Opis

Ovo je osnovni sedeći položaj u jogi, još ga zovu i "turski sed", često se koristi za meditaciju, a posebno kod početnika.

Izvođenje

Prvo sednite u položaj tzv. "pritke" i to na ćebe ili jastuk, sedite na sam kraj tog pomagala.

Kada vidite trougao koji se formira između nogu znaćete da ste u ugodnom položaju. Bitno je da nađete neutralan položaj karlice da nije nagnuta ni napred ni nazad.

Ruke vam mogu biti u krilu ili ih postavite na kolena, dlanovima prema gore ili prema dole. Učvrstite lopatice u leđa, ali nemojte da istupati previše napred.

U ovom položaju možete da ostanete koliko god želite. Ukoliko imate problem sa kolenom samo promenite raspored nogu.

Dobrobiti od ugodnog položaja:

  • umiruje mozak
  • otklanja stres, umor i nervozu
  • otklanja nesanicu i glavobolje
  • jača leđa
  • isteže kolena
  • povećava nivo energije

Ovaj položaj je idealan za tehnike relaksacije (opuštanje celog tela i uma). U ovom položaju se često izvode različite tehnike disanja koji mogu da vas pripreme za samu meditaciju.

PRVI PRVI NA SKALI Fitnes saveti Narcisa Beganović

Sledeće nedelje: "frontalno dizanje tegova"...

Za PRVI PRVI NA SKALI

Narcisa Beganović, fitnes trener sa međunardom IFBB licencom
INSTAGRAM
FB PROFIL


IZ ARHIVE PPNS
NARCISIN PUT USPEHA - IZ KRAGUJEVCA U EMIRATE

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020


STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI

PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ https://www.ijfk.info/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html