’GMO seljak’ - omalovažavanje profesora u Skupštini zbog dolazaka u narodnoj nošnji

’GMO seljak’ - omalovažavanje profesora u Skupštini zbog dolazaka u narodnoj nošnji

Slobodna TV
Emisija: Duel
Autor: Đorđe Vukadinović
Gost: prof dr. Miladin Ševarlić

IIMA LI SRBIJE IZVAN PARTIJA?

(delovi obraćanja)

- Poslanici danas, izuzimajući nas koji smo vanstranački, praktično deluju po klišeu ili "na zvonce". Oni ne znaju šta glasaju - glasaju ono za šta predsedavajući Skupštine pritisne zvonce. Desilo se da su poništili jedan zakon, pa su to posle pravdali tehničkom greškom, mada ne bi smelo tako. Taj primer je ozbiljan, indikativan, pokazuje kako funkcioniše najodgovornije zakonodavno telo u svakoj državi.

* * *

- Tzv. "unutrašnji dijalog" je protekao bez ikakvog učešća predsednika Vučića u dijalogu sa učesnicima, a ja sam kao predsednik UO Društva srpskih domaćina učestvovao na raspravi u palati Srbija. Nema ni video-zapisa, ni tonskog zapisa, stenograma, zaključaka, nikakve ocene, osim što je predsednik Vučić u jednom trenutku rekao da je neočekivani odijum, protivljenje njegovim stavovima, predlozima, a nikada nismo čuli šta je njegov predlog. To je jedan scenario.

Drugi scenario koji se priprema i u kojem saučestvuje opozicija, po mom dubokom uverenju - neučestvovanjem na izborima omogućava da uđu neki drugi umesto njih u skupštinu i ne spreči da novi saziv skupštine pod sadašnjim režimom ima dvotrećeinsku većinu, može u Skupštini da promeni Ustav i izbaci preambulu o Kosovu i Metohiji.

Nekoliko puta sam javno postavljao pitanje vladajućoj većini: zašto ne sazovemo posebnu tematsku sednicu Skupštine i ne raspravimo da li treba nastaviti put pristupanja Evropskoj uniji sa ovakvim statusom Srbije koja je okrnjena, bez teritorije koja joj pripada po Ustavu, međunarodnom pravu, Rezoluciji 1244. Ako uđemo u EU bez teritorije KiM mi smo automatski priznali nezavisnost Kosova*.

* * *

- Ko bi izneo u javnost situaciju koja se desila u Skupštini sada pred kraj mandata: ova vladajuća garnitura je usvojila završne račune za 18 godina, od 2002. do 2018. godine, pod jednom tačkom dnevnog reda (prim. PPNS: zajednički načelni pretres), bez ijedne rasprave, bez ijednog amandmana - bilo ih je, ali su povučeni da ne bi bilo rasprave. Usvojili su sve završne račune i za prethodni režim na koji su sve vreme pljuvali. Ni za jednu godinu nije razmatran izveštaj državnog revizora, a on je samo za završni račun 2018. godine stavio primedbe da je utrošeno nenamenski ili nepravilno knjiženo dve milijarde evra. Samo ovaj režim troši 15,5 hiljada milijardi dinara, a pritom se zadužuju za još devet milijardi evra u svom mandatnom periodu - prošli i ovaj saziv.

* * * 

- Ako narod bude zainteresovan, pomoći ću sve i bez obaveze da budem narodni poslanik.

* * *

- Koliko sam puta omalovažavan što dolazim u narodnoj nošnji, da sam "genetički modifikovan seljak", od predsednika Seljačke stranke za čija dva mandata je uništeno 50 odsto srpskih sela, dok je on napredovao. 


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020


ARHIVA PPNS
 
PREDLOG DA SE NA IZBORIMA GRAĐANI REFERENDUMSKI IZJASNE O GMO (VIDEO)PORTAL PRVI PRVI NA SKALI MEĐU DOBITNICIMA PRIZNANJA POVODOM 150 GODINA SPITS-A (FOTO)NAJVEĆA RAZVOJNA ŠANSA POLJOPRIVREDE - PROIZVODI IZ SRBIJE BEZ GMO

GM SISTEMI ISHRANE I NJIHOV EKONOMSKI UTICAJ - TATJANA BRANKOV, KOVILJKO LOVRE: SRBIJA

GOLI JE CINIZAM ’PREPORUKA’ DA SE TRČI OKOLO PO TUĐA ZNANJA I TEHNOLOGIJU!

ZNATE LI VI ŠTA JE TO ČERI PARADAJZ? MODIFIKACIJA GENA JEDNE ODVRATNE ŽIVOTINJE I JEDNE BILJKE 

 

DR STOJKOVIĆ: ZLOUPOTREBA GMO MOGUĆA I SA LJUDSKIM EMBRIONOM (2017); PROTIV GMO - ONO ŠTO NE ZNAMO, NE TREBA DA NUDIMO (2012)

PO ZAKONU O GMO, U SRBIJI ZABRANJENO OKO ČETIRI TONE POŠILJAKA, ALI KONTROLISANO TEK 4-7% OD 2013. DO 2017.

 

VIKILIKS: SRBIJA - NOVI ZAKON O GMO NE PODLEŽE STO, VLADA OBEĆAVA DA ĆE GA IZMENITI VREMENOM


 

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

 

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 


ARHIVA PPNS

  • AGROPARLAMENT - PORED OSTALOG O GMO
  • NIJE DOKAZANO DA JE GM HRANA ZDRAVSTVENO BEZBEDNA
  • RADIO BEOGRAD 1 - NOVINARENJE: O GMO

Detaljnije

 

PPNS/O GMO/EVROPA

 

PPNS/O GMO/SVET

 

PPNS/O GMO VIDEO

 

PPNS/O GMO/DOKUMENTI


PRVI PRVI NA SKALI 
FB STRANATVITERINSTAGRAM

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano

DREN

DOM

POTROŠAČI

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html